Home Lifestyle Jeroen Meus openhartig over broer met kanker in ‘De Columbus’ : ‘Ik...

Jeroen Meus openhartig over broer met kanker in ‘De Columbus’ : ‘Ik ben ontzettend bang’

'Ik heb tegen mijn mama moeten zeggen dat haar kind kanker heeft', vertelt de tv-kok in tranen.

We kennen hem als de vrolijke kok die houdt van flauwe mopjes en flinke klompen boter, maar dinsdagavond liet Jeroen Meus meer van zichzelf zien dan dat. In ‘De Columbus’ op Eén praatte Meus over zijn broer Wim die uitgezaaide kanker heeft, wat zorgde voor een pakkend televisiemoment.

Jeroen Meus is openhartiger dan ooit tijdens zijn rit naar IJsland met Wim Lybaert. In de eerste aflevering van het tweede seizoen van ‘De Columbus’ vertelt de tv-kok honderduit over zijn carrière, zijn vrouw, zijn zoontje Georges en over zijn zieke broer.

Wanneer Wim en Jeroen bij het vallen van de avond in een wijngaard genieten van een wijntje, wordt die laatste even stil. ‘Het is dubbel voor mij’, zegt hij uiteindelijk. De reis in de Columbus komt op een moeilijk moment voor Jeroen, want zijn broer Wim is ernstig ziek. Hij heeft uitgezaaide kanker. Wanneer de ‘Twee tot de zesde macht’-presentator vertelt over hun hechte band en hoe Wim degene is die hem met zijn voeten op de grond houdt, is het duidelijk dat hij zich sterk houdt. Maar de herinnering aan het moment waarop hij tegen zijn ouders moest vertellen over Wims diagnose, zorgt voor tranen. Het verdriet van Meus is voelbaar door het scherm.

‘De Columbus’ zie je elke dinsdag om 20u40 op Eén. De komende weken gaat Wim Lybaert op pad met Philippe Geubels, Annelien Coorevits, Stefaan Degand, Onbekende Vlaming Laurens, Linde Merckpoel en Jan Peumans.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.