Home Lifestyle Vanaf donderdag een nieuwe Stan in ‘Thuis’: ‘Het was een lastige keuze’

Vanaf donderdag een nieuwe Stan in ‘Thuis’: ‘Het was een lastige keuze’

Jannes Coessens wordt vervangen door een Ketnet-gezicht.

stan thuis
© VRT

Jannes Coessens, de acteur die al bijna zeven jaar de rol van Stan vertolkt in ‘Thuis’, verlaat de serie. Zijn plaats wordt vanaf komende donderdag ingenomen door Lennart Lemmens (22), bekend van Ketnet.

De ‘Thuis’-kijker is het komen en gaan van personages gewend, maar personages die plots een nieuw gezicht krijgen, doet toch altijd even raar aan. Vanaf donderdag zal Stan Van Damme, ofwel Stanneman, er plots blonder en groter uitzien, want dat zijn de opvallendste uiterlijke verschillen tussen Jannes Coessens en Lennart Lemmens. Die laatste kan kijkers met kinderen weleens bekend voorkomen: hij speelt Sam in ‘Campus 12’, Jimmy in ‘Nachtwacht’ (beiden op Ketnet) en was een schermgezicht van VTMKZoom.

Lemmens heeft allesbehalve een makkelijke opdracht, want het personage van Stan zit net in een heel donkere periode. Nadat ontdekt werd dat hij Judith, zijn mama, mishandelt, werd de tiener naar een psychiatrische instelling gestuurd. Donderdag komt hij thuis na die opname, als een nieuw man. Nu ja, uiterlijk dan toch.

Zware studies

Jannes Coessens verlaat ‘Thuis’ omdat de combinatie met zijn studies te zwaar werd. De acteur vertelt in Dag Allemaal dat de grotere verhaallijn rond zijn personage steeds meer voorbereidend werk, repetities en draaidagen met zich meebracht, waardoor het te druk werd. ‘Ik heb wakker gelegen van mijn beslissing. Het is er eentje die ik eigenlijk liever niet nam’, zegt hij daarover.

Het is niet de eerste keer dat een personage in ‘Thuis’ door meerdere acteurs wordt vertolkt. Franky Bomans had minstens drie gezichten voor hij besloot als Kaat door het leven te gaan, nu al jaren gespeeld door Leen Dendievel. Tom De Decker, de zoon van madam Marianne, is er al vanaf de begindagen bij, maar toen werd die rol vertolkt door Donald Madder. De acteur verongelukte in 2001, kort nadat zijn personage uit de soap verdween. Acht jaar later keerde Tom terug naar de serie in de gedaante van Wim Stevens. Jaren eerder had Stevens trouwens al eens een rol vertolkt in ‘Thuis’, namelijk die van lijfwacht van Leontien.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.