Home Lifestyle Je kan binnenkort een Barbie met een hoofddoek kopen

Je kan binnenkort een Barbie met een hoofddoek kopen

De pop is geïnspireerd op olympische atlete Ibtihaj Muhammed.

Photo News

Speelgoedproducent Mattel maakte voor het eerst een Barbie die een hoofddoek draagt. De pop is gebaseerd op de Amerikaanse schermster Ibtihaj Muhammad en maakt deel uit van de ‘Shero’-lijn, die opmerkelijke vrouwen in de kijker zet.

Mattel lanceert een nieuwe barbiepop. Barbie zal deze keer haar kenmerkende lange blonde haren onder een hoofddoek dragen, want de speelgoedgigant zocht voor de nieuwe pop inspiratie bij olympisch atlete Ibtihaj Muhammed. Zij was de eerste Amerikaanse vrouw die meedeed aan de Spelen met een hidjab of hoofddoek. Ze was ook de eerste Amerikaanse moslima die een medaille won; de dame rijfde vorig jaar brons binnen bij het sabelschermen.

Rolmodel

Ibtihaj werd zo een rolmodel voor de moslimgemeenschap. Haar prestaties gingen ook Mattel niet onopgemerkt voorbij. De poppenproducent heeft trouwens een ‘Shero’-lijn waarvoor ze inspiratie halen bij dames die het glazen plafond voor vrouwen over de hele wereld doorbreken. Andere Shero-barbies zijn gebaseerd op Ava Duvernay, Emmy Rossum, Gabby Douglas, Ashley Graham en Misty Copeland.

Ontroerend

Ibtihaj is enorm vereerd met haar barbiepop. ‘Ik was vroeger gek op Barbie’, aldus de atlete. ‘Door met de pop te spelen begon ik te dromen over wat ik later wilde worden. Dat Mattel zijn barbiepoppen nu diversifieert met eentje dat een hoofddoek draagt, is heel ontroerend voor mij. De volgende generatie van jonge meisjes kan nu met deze pop spelen en net zoals ik dromen over wat ze later willen bereiken.’

De gesluierde Barbie zal vanaf volgend jaar in alle speelgoedwinkels liggen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.