Home Lifestyle James Cooke wint ‘Dancing with the Stars’: ‘Ik ben echt bang dat...

James Cooke wint ‘Dancing with the Stars’: ‘Ik ben echt bang dat ik nu weer flink ga bijkomen’

Hij haalde het in de finale van 'Thuis'-actrice Leen Dendievel en Kat Kerkhofs.

© jamescooke1984

Naast een heerlijk gevoel voor humor blijkt James Cooke ook steengoede dansmoves te hebben, want hij won gisterenavond de finale van het VIER-programma ‘Dancing with the Stars’.

Bloed, zweet en tranen heeft het hem gekost, maar James Cooke mag zich na gisterenavond de terechte winnaar noemen van ‘Dancing with the Stars’. In dit gloednieuwe VIER-programma stond hij zijn plaatsje als presentator naast Gert Verhulst af aan Jani Kazaltzis omdat hij het beste van zichzelf gaf op de dansvloer als een van de 9 deelnemende BV’s.

Stress en fysieke pijntjes

James kreeg als danspartner de mooie Björk met wie hij vanaf hun ontmoeting een goede klik had. Hij was de eerste aflevering ontzettend zenuwachtig en de intensieve repetities wogen loodzwaar door. ‘Ik rol bijna elke dag uit mijn bed in plaats van eruit te stappen’, zei hij toen in TV Familie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Al die stress en fysieke pijntjes waren de moeite waard, want James mocht de trofee mee naar huis nemen. In de finale viel eerst ‘Thuis’-actrice Leen Dendievel af, en bij de laatste dans moest Kat Kerkhofs het afleggen tegen James en zijn zotte dansmoves. ‘Ik ben echt een beetje geschrokken dat ik gewonnen heb’, zei hij achteraf in Het Laatste Nieuws. ‘Maar ik ben wel superblij natuurlijk.’

Nu dit avontuur erop zit, smijt James zich weer volop in zijn volgende projecten. ‘Ik speel mee in de musical ’40-45′ en we beginnen met de opnames voor ‘Gert Last Year’‘, aldus James in Het Laatste Nieuws. We moeten dus niet bang zijn dat we hem de komende tijd niet meer op ons televisiescherm zullen zien passeren.

‘Anderhalve kilo kwijt’

De pijnlijke spieren zal hij wellicht niet missen, al hadden die trainingen wel ook hun voordeel. ‘Ik moet nu terug op mijn eten beginnen letten’, vertelt James. ‘De andere kandidaten zijn 5 à 6 kilo kwijtgeraakt, ik hoogstens anderhalve. Ik ben er echt bang voor dat ik in geen tijd weer flink ga bijkomen omdat ik die calorieën niet meer verbrand.’

VIER maakte al bekend dat er een tweede seizoen komt van het populaire programma. We zijn al benieuwd welke BV’s deze uitdaging durven uitgaan en in de voetsporen zullen treden van dancing king James.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.