https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs Zware repetities ‘Dancing with the Stars’ putten James Cooke uit: ‘Ik rol...

Zware repetities ‘Dancing with the Stars’ putten James Cooke uit: ‘Ik rol bijna elke ochtend mijn bed uit’

Achter die schitterende glimlach schuilde aanvankelijk dan ook een onzekere James.

VIER

Afgelopen vrijdag schitterde James Cooke voor het eerst op de dansvloer bij ‘Dancing with the Stars’. Daar bracht hij samen met zijn danspartner Björk een spetterende cha cha cha, maar die prestatie was dan ook het resultaat van keihard werken én afzien. ‘Ik rol bijna elke ochtend mijn bed uit in plaats van eruit te stappen’, geeft James toe in TV Familie.

In een oogverblindend vestje en met de grootste glimlach zette James Cooke vrijdag zijn eerste dansstapjes op de tonen van ‘Beautiful People’ van James Brown. Toch schuilde er achter die fantastische lach een onzekere James, zo vertelt hij nu in TV Familie. ‘Ik ging zowat kapot van de stress. Ik mag blij zijn dat ik mijn onderlip nog heb, want ik had ze bijna volledig kapot gebeten. Puur uit onzekerheid… Ik dans namelijk op tv met een professionele danseres, en ik zou het erg vinden als het verschil tussen ons ongelofelijk groot is. Het is een kwestie van zelfrespect’, aldus James.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Met het zweepje

De kijkers hadden dan ook grote verwachtingen van de enthousiaste James. Niet alleen zijn hilarisch auditiefilmpje toonde aan dat hij gevoel voor ritme had, maar ook zijn ervaring in de musicalwereld legde de lat meteen hoog. ‘Ik dans gewoon graag. Op feestjes ben ik bijvoorbeeld één van de eersten die de dansvloer onveilig maakt. Je zal mij veel vaker daar vinden dan aan de bar met een cocktail in de hand. Maar ‘Dancing with the Stars’ is wel iets héél anders dan wat staan shaken op een feestje’, vertelt James. ‘Björk durft echt wel eens met het zweepje slaan. Zij wil absoluut dat ik het goed doe. Of toch zo goed als ik kan. Dat geeft mij een boost en daardoor wil ik me tot het uiterste inspannen om haar content te maken.’

Fysiek én mentaal

De dagelijkse, intensieve repetities beginnen dan ook zwaar door te wegen voor de nochtans energieke James. ‘Ik heb spieren ontdekt waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik rol bijna elke ochtend mijn bed uit in plaats van eruit te stappen. Wegens pijnlijke spieren, dus. En ook het kopke krijgt het zwaar te verduren’, aldus James. En die inspanningen gaan verder dan de repetitieruimte. Ook in de keuken moet James net zoals een professionele danser evenwichtige en gezonde gerechtjes maken. Al durft hij wel eens te zondigen… ‘Ik ben blij als ik overdag goed zweet. Zo voel ik me niet schuldig als ik ’s avonds een flink stuk vlees met patatjes naar binnen werk.’

Lees ook: