Home Lifestyle Film HUH: dit iconische moment uit ‘The Princess Diaries’ was eigenlijk een ongelukje

HUH: dit iconische moment uit ‘The Princess Diaries’ was eigenlijk een ongelukje

Blijkbaar is Anne Hathaway net zo onhandig als haar personage Mia Thermopolis.😅

princess diaries
© Walt Disney Pictures

Anne Hathaway speelt in ‘The Princess Diaries’ de onhandige Mia Thermopolis, maar nu blijkt die onhandigheid niet 100% gespeeld te zijn. In een recent interview vertelde de actrice namelijk dat een van de meest iconische momenten uit de film eigenlijk een ongelukje was.

In ‘The Princess Diaries’ is er een scène waar prinses Mia samen met haar beste vriendin een tribune op en af aan het wandelen is. Maar op een gegeven moment verliest Mia haar evenwicht en valt ze naar beneden. Een hilarisch stukje uit de film dat ons tot op vandaag nog steeds is bijgebleven. Alleen was de val van Anne Hathaway helemaal niet voorzien in het originele script en blijkt het dus om een blooper te gaan. Wie had dat ooit gedacht!

Bangelijke blooper

Anne vertelt nu in een recent interview hoe dit gebeurd is. Blijkbaar werd de scène in kwestie opgenomen op een regenachtige dag en hadden ze steeds minder daglicht. De regisseur wilde het stukje die dag graag nog inblikken, dus het moest allemaal snel gaan.

Normaal gezien was het de bedoeling dat Mia en haar beste vriendin elkaar steeds afwisselden op de tribune. Maar plots had Anne Hathaway door dat ze met twee bovenaan kwamen te staan. Ze probeerde zichzelf nog te corrigeren, maar dat was buiten haar evenwicht gerekend. ‘Ik draaide mij heel snel om en plots viel ik gewoon naar beneden. Vervolgens begonnen we samen super hard te lachen.’

Maar the show must go on zoals ze in de showbizz zeggen en beide actrices gingen gewoon verder met hun tekst. Garry Marshall, de regisseur van de film, vond het moment zo leuk dat hij besloot om het te houden. ‘Nadien heb ik er nooit meer aan gedacht en plots zat het zes maanden later in de trailer. Garry had besloten om het moment toch te gebruiken net omdat het zo charmant was’, aldus Anne Hathaway. Iets waar we de regisseur zeker geen ongelijk in kunnen geven!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.