Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: de 5 beste plekken voor een lekkere wafel aan de Belgische...

HOTSPOTS: de 5 beste plekken voor een lekkere wafel aan de Belgische kust

Nu het ijsjesweer voorbij is, kunnen we aan de wafels beginnen! 🤤

Als we het weerbericht mogen geloven, ziet het ernaar uit dat de zon ons in de steek laat en het ijsjesweer dus ook achter de rug is. Heb jij nog een gezellig tripje naar de zee gepland? Dan kan je in plaats van de ijssalons eens deze hotspots uittesten. Je kan er namelijk overheerlijke wafels (voor de fans: ook mét ijs) eten. Wij weten al wat we volgend weekend gaan doen!

Een tripje naar de zee betekent voor de meeste dagjestoeristen dat er ook heel wat lekkers op het menu staat. Na een cocktail of warme chocomelk reserveren we maar al te graag een tafeltje om een goede portie mosselen te eten. Afsluiten doen we uiteraard met een lekkere crème brulée of moelleux aux chocolat. En tussendoor? Dan bestellen we uiteraard een wafel bij een van deze lekkere adresjes!

1. Marie Siska

The Wall Street Journal noemt Knokke de Hamptons van België. Wie zijn smaakpapillen wil verwennen met de lekkerste wafels van Knokke, moet zich naar Marie Siska begeven. Het wafelhuisje bestaat al sinds 1882 en werd gesticht door Fransisca Fincent, een moeder van tien kinderen die ze dankzij haar hartvormige wafelijzer allemaal een wafeltje kon voorschotelen. Zelfs eigenaar Stefan Dossche – tevens een van Fransisca’s nakomelingen – wil het geheime wafelrecept met niemand delen.

Waar? Zoutelaan 177 in Knokke-Heist

Meer info? siska-marie.com

2. Silversand

Silversand is gevestigd op de drukke zeedijk van Blankenberge. Doordat de keuken het wafeldeeg een hele dag laat rusten, zijn hun wafels heerlijk luchtig. Een gigantische wafel met een kleurrijke portie fruit? Yes, please!

Waar? Zeedijk 90 in Blankenberge

Meer info? silversand.be

3. Tearoom Georges

Tearoom Georges geeft je een enorm ruim keuzeaanbod wat overheerlijke wafels betreft. Maar liefst 15 verschillende soorten wafels liggen al naar je te lonken vanaf je binnenkomst. Toch niet zo’n wafelfan? Geen nood! Op hun Facebookpagina spotten we al foto’s van cakepops, donuts met nutella en fruit en heel wat heerlijke ijssoorten.

Waar? Adolf-Buylstraat 15 in Oostende

Meer info? tearoomgeorges.be

4. Tearoom aan zee

Zin in een wafel met speculoospasta of advocaat? Dan ben je aan het goede adres bij Tearoom aan Zee. Hun unieke retro-interieur zorgt voor een leuke, verkwikkende pauze tijdens een lange wandeling in de winkelstraat van De Panne.

Waar? Markt 6 in De Panne

Meer info? aanzeehotel.be

View this post on Instagram

#aanzee #aanzeehotel #hotelaanzee

A post shared by Caro Chrtn🌟🌟 (@un.peu.de.ci.un.peu.de.la) on

5. ‘t Koetshuis

De ouderwetse look van ‘t Koetshuis zorgt ervoor dat je je wafels kan verorberen met een charmant decor op de achtergrond. Ook in de schattige tuin kan je plaatsnemen om je buikje rond te eten en dat vinden wij een grote meerwaarde! 

Waar? Molenstraat 19 in Blankenberge

Meer info? Facebookpagina ‘t Koetshuis

Meer leuke adresjes: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.