Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 12 zonovergoten terrasjes aan de kust

HOTSPOTS: 12 zonovergoten terrasjes aan de kust

Zon, zee, strand en... cocktails! 🍹

terrasjes kust
© Cappuccio & Brasserie C-view

Zon, zee, strand en af en toe een tof terrasje, meer hebben we niet nodig om onze zomervakantie succesvol in te plannen. En neen, daarvoor hoef je niet per se richting Ibiza of de Côte d’Azur te trekken, want ook aan onze Belgische kust hebben we al die ingrediënten voor een fantastische zomer. Wij zorgen alvast voor de zonnigste terrasjes!

De zeelucht kan wonderen doen, en dus ook die gezellige namiddag op een terrasje aan de kust. Wandel langs de kustlijn en schrap deze twaalf terrasjes een voor een van je lijstje.

1. Brasserie C-view

Middelkerke ligt in de schaduw van Oostende, maar het zonnetje is er gelukkig wel altijd van de partij. En daar kan je op het terras van Brasserie C-view met volle teugen van genieten. Je kijkt er van op de dijk uit op het strand, de zee en met een beetje geluk (lees: op een heldere dag) zelfs Engeland. Bordje tapas en een Aperol erbij en je waant je zo op Ibiza.

Waar? Zeedijk 231, Middelkerke

Meer info? Brasserie C-view

2. La Siesta

Je vindt het tropische terras van La Siesta, dat trouwens het favoriete adresje is van redactrice Jolien, in het centrum van Oostende en sipt er de allerlekkerste cocktails van de kust. Die drink je nog het allerbest in combinatie met een portie verse nacho’s of patatas bravas.

Waar? Wittenonnenstraat 23, Oostende

Meer info? la-siesta.be

3. Cappuccino

Op een boogscheut van La Siesta vind je nog een pareltje van een terras. Bij Cappuccino kan je zowel ín de winkelstraat als op het dak van de brasserie het frisse Oostendse zeebriesje meepikken. Geen uitzicht op het strand, wel een magnifieke setting en interieur om u tegen te zeggen. Geen plaats meer op het terras? Hun wafels to go zijn to die for!

Waar? Ooststraat 22, Oostende

Meer info? itelier.be

4. Amato

Geen uitstapje naar Knokke zonder in de zon van een fris wijntje te genieten. En alleen al bij het lezen van de wijnkaart van Amato worden wij duizelig! Doe er eens lekker decadent en bestel een fles of ga voor een glaasje toprosé. Hoe dan ook: uitdrogen doe je er, hoewel het in het zonnetje heerlijk warm is op het terras, zeker niet.

Waar? Lichttorenplein 11, Knokke-Heist

Meer info? amato-knokke.com

5. De Zes Bochten

Iets verderop in Knokke-Heist geniet je op het terras van De Zes Bochten niet van een uitzicht op zee, maar wel van eentje op het platteland. Je zou bijna vergeten dat de kuststreek ook dat als troef heeft, en dat is waar ze bij De Zes Bochten mee willen uitpakken. Je luncht er (ook binnen!) in een adembenemend decor en kan er trouwens ook overnachten in hun vakantiehuis of een van de hotelkamers. Een aanrader!

Waar? Nieuwstraat 127, Knokke-Heist

Meer info? dezesbochten.be

6. Plan B

You name it, we shake it‘, onder dat motto shaken ze bij Plan B zonovergoten cocktails die je op hun (verwarmd) terras tipsy maken. Gelukkig serveren ze er ook overheerlijk sharing food om eventueel eerst een fondke te leggen.

Waar? Robert Orlentpromenade 13/0002, Nieuwpoort

Meer info? Plan B Nieuwpoort

7. Charlie’s Lunchroom

Het terras van de überschattige brasserie Charlie’s Lunchroom is er een uit de boekjes: klein, maar fijn. Het staat in groot contrast met hun wondermooi interieur, al zouden we toch liever dat laatste plekje in de zon bemachtigen. Hun tapaskaart is er eentje die zo maar eens uit Spanje zou kunnen komen en ook hun huisgemaakte chili con carne is om duimen en vingers bij af te likken.

Waar? Albert 1 Laan 326, Nieuwpoort-Bad

Meer info? charlieslunchroom.be

8. Le Grand Café

Gert Verhulst leerde er zijn Ellen kennen, en dat is niet abnormaal. Wij zijn ook stapelverliefd op het terras én de kaart van Le Grand Café. Blankenbergse garnaalkroketjes met een wit wijntje én uitzicht op ‘t zeetje, dat is volgens ons hoe je een zonnige zondag aan de kust doorbrengt.

Waar? Zeedijk 145, Blankenberge

Meer info? legrandcafe-blankenberge.be

9. De Barkentijn

Bij het strandrestaurant De Barkentijn smul je op hun terras ín het zand van snacks (lees: hun croque maison met zalm is overheerlijk!), fingerfood of een uitgebreid diner. Zin in een vieruurtje? Je kan er uit meer dan vijftien verschillende ijscoupes kiezen, al blijft hun meringue glacé wel onze favoriet!

Waar? Zeedijk 461, Oostduinkerke

Meer info? tearoom-de-barkentijn-oostduinkerke

10. De Witte Berg

Het magnifieke terras van De Witte Berg kijkt uit op het gouden strand van De Panne. Proef er zeker een van hun kraakverse visgerechten en blijf met een digestief plakken tot zonsondergang, want die bewonder je het allerbest op het terras.

Waar? Duinkerkelaan 96E, De Panne

Meer info? dewitteberg.be

11. Jeannine

Geen badplaats zo charmant als De Haan. En die charme komt bij Jeannine helemaal tot zijn recht. Ontbijt er op het gezellige terras, bestel een lunch (lees: proef zeker hun dagverse quiche!) of geniet er na je duik in de zee van hun caramel iced latte met een stukje zoetigheid.

Waar? Leopoldlaan 26, De Haan

Meer info? jeannine-dehaan.be

12. Barenzo

De binnentuin van Barenzo is een verborgen pareltje in Westende. Je ontsnapt er met een glaasje cava en lekkere hapjes even van drukte op het strand en de warme service krijg je er gratis bovenop.

Waar? Essex Scottishlaan 137, Westende

Meer info? barenzo-westende.be

Meer hotspots: