Home Lifestyle Food HOTSPOTS: de 6 lekkerste ijssalons in Antwerpen om duimen en vingers bij...

HOTSPOTS: de 6 lekkerste ijssalons in Antwerpen om duimen en vingers bij af te likken

Tijd voor verfrissing!

Tijd voor verfrissing! Wij zochten en vonden dé vijf lekkerste ijssalons van Antwerpen. Ambachtelijk Italiaans ijs in zotte smaken, froyo met heerlijke toppings of een vers bolletje ijs met een huisgemaakte brownie? Smullen maar!

Gelato Factory

De Gelato Factory op het Antwerpse Zuid is een eigentijds, hip ijssalon die uitsluitend échte Italiaanse gelato, sorbet en yoghurtijs serveert. In de Gelato Factory-toog kan je steevast uit maar liefst twintig overheerlijke smaken kiezen. Voor ons een bolletje sesamgelato, een bolletje gezoutenpindagelato én een bolletje pompelmoessorbet op een hoorntje, gedipt in chocolade met discobolletjes, alsjeblieft!

Waar? Verschansingstraat 57

Meer info? gelatofactory.be

Cremerie Germaine

Cremerie Germaine weet je telkens weer te verrassen met zijn nieuwe smaken en kunstwerkjes. Een frisco in de Belgische driekleur tijdens de voetbalgekte of een bolletje ijs met oogjes en chocoladehaar voor de allerkleinsten, Cremerie Germaine has it all. Pluspunt: het ijssalon bevindt zich op het hypergezellige Eilandje in Antwerpen. Ijsjes likken terwijl je naar het MAS gaapt, het kan!

Waar? Nassaustraat 13

Meer info? cremeriegermaine.be

Foubert

Foubert is al jarenlang een vaste waarde in Sint-Niklaas en opende in de zomer van 2015 ook een filiaal op de Antwerpse Grote Markt. Foubert ontvangt je zeven dagen op zeven voor een lekkere bol huisbereid ijs, chocoladefondue, pannenkoeken... Met ijssmaken als Manonpraline, Dinokoek en donut, weet Foubert ons telkens weer te verrassen. Je kan bovendien de Foubert-ijskar boeken voor al je feestjes!

Waar? Grote Markt 31

Meer info? foubert.eu

Moochie

Bij Moochie kan je genieten van verschillende soorten yoghurtijsfroyo voor de vrienden – met heel wat creatieve toppings. Je kan kiezen voor frozen yogurt natuur of met stevia. Als toppings kan je kiezen voor gezonde besjes of ander fruit, maar je kan je froyo ook all the way laten versieren met stukjes brownie, Maltesers en Oreo’s. Een ruim aanbod aan sausjes (zoals Nutella, gezouten karamel, frambozencoulis…) krijg je er gratis bij.

Waar? Melkmarkt 27

Meer info? moochie.be

Crème de la Crème

Crème de la Crème heeft veruit de aanlokkelijkste gevel van al deze ijssalons. De gele en groene kleuren lokken je meteen naar binnen en het zonneterras nodigt uit om je ijsje daar op te smikkelen. De verschillende soorten ambachtelijk roomijs doen je ongetwijfeld nog eens terugkomen.

Waar? Oude Koornmarkt 1

Meer info? Facebookpagina van Crème de la Crème

Compagnie Belge

Dit ijssalon is het nieuwste in de rij. Eigenares Eva opende afgelopen zomer, na haar opleiding patisserie – chocolatier, haar eigen gelateria. Met meer dan twintig smaken in de ijstoog, zal je bij Compagnie Belge altijd wel een smaakje naar je zin vinden. De fruitsmaken worden bovendien uitsluitend met vers fruit bereid. En dat proef je!

Waar? Grote Markt 16

Meer info? compagniebelge.com

View this post on Instagram

All you need is, ice cream! 🍦🍦

A post shared by Compagnie Belge Artisan Gelato (@compagniebelge) on

Meer hotspots:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.