Home Lifestyle Food HOTSPOT: smullen als een echte Mexicaan in het allereerste nachorestaurant van Nederland

HOTSPOT: smullen als een echte Mexicaan in het allereerste nachorestaurant van Nederland

Parakeet heeft volgens foodies ook de machtigste margarita's.

© herson rodriguez & spencer davis via unsplash

Nacho’s zijn het ideale aperitiefhapje bij een heerlijke cocktail. In het nieuwe Nederlandse nachorestaurant Parakeet kan je ze nu ook verorberen als avondeten.

Je kent het wel: je bestelt een bordje nacho’s als aperitiefhapje, want niets smaakt beter bij een cocktail dan die knapperige driehoekjes gepaard met een heerlijk dipsausje. Je blijft maar eten en voor je het weet, heb je dat hapje in een mum van tijd verorberd. Het hoofdgerecht moet nog komen, maar je honger is eigenlijk al een beetje gestild.

Bij Parakeet in Amsterdam zijn ze daarin voorzien. Daar vind je de nacho’s namelijk niet bij de borrelhapjes, want ze staan centraal op de kaart. Het is het allereerste nachorestaurant van Nederland. Je kan er een kleine of een grote nachoschotel bestellen, voor respectievelijk 9 en 15 euro, en je kan kiezen tussen vier heerlijke varianten.

Zelfgemaakte tortillachips

Zo is er de Vondel met pulled pork, feta, pepers en granaatappel of de Erasmus met pikante kip, bonen, ananas en ajuin. Er is bovendien ook eentje voor de veggies onder ons. Bij alle gerechten krijg je sowieso zelfgemaakte tortillachips van maïs, enkele sausjes zoals rode salsa, zure room en avocado crème, en een slaatje.

View this post on Instagram

Terrace Time

A post shared by Parakeet (@parakeetams) on

Je kan al dat lekkers proeven in de Douwes Dekkerstraat 22 in Amsterdam. Het restaurant is maandag en dinsdag gesloten. Op woensdag, donderdag en zondag kan je er terecht van 17 tot 23 uur. Op vrijdag en zaterdag zijn ze extra lang open tot 1 uur. Handig als je nog eens een dagje of weekendje in Amsterdam vertoeft. Meer info vind je op hun website. Smakelijk of beter: sabroso en buen provecho!

Meer toffe plekjes in de Nederlandse hoofdstad:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.