Home Lifestyle HOROSCOOP: dit zijn de drie ordelijkste sterrenbeelden

HOROSCOOP: dit zijn de drie ordelijkste sterrenbeelden

Mee eens?

horoscoop
© kinga cichewicz via Unsplash

Is efficiëntie ook jouw middle name en kan je niet functioneren als je omgeven wordt door wanorde? Dan is de kans groot dat jouw sterrenbeeld daar voor iets tussenzit. Deze drie tekens halen extreem veel voldoening uit orde.

Maagd (24 augustus t/m 23 september)

Maagden worden vaak afgebeeld als controlefreaks, maar dat is niet per se een negatieve eigenschap. Een Maagd zet zich namelijk enorm graag in voor anderen en doet dat graag zo goed mogelijk. Ze passen je recept voor citroenbrood aan om het gezonder te maken, ze bewerken je sollicitatiebrief en herschikken je meubels om je beter thuis te laten voelen. Ze vragen zicht steeds af wat ze zouden kunnen verbeteren. Als het op organisatie aankomt, weet de Maagd dan ook altijd precies hoe hij alles geregeld kan krijgen. Ze overdenken alle mogelijk uitkomsten van een situatie en kiezen uiteindelijk voor de oplossing die voor iederéén de beste is. Om alles zo goed te kunnen plannen en regelen, gaan ze vaak in dialoog met zichzelf. Pas als hun planning volledig klopt, kunnen ze innerlijke rust vinden.  

Steenbok (22 december t/m 20 januari)

Het zal voor de Steenbokken geen verrassing zijn dat ook zij in dit lijstje staan. Efficiëntie is hun middle name en succes begint volgens hen met een goede planning. Want waarom zou je tijd verspillen aan slapen als je om 5 uur ‘s ochtends wakker bent, een (cafeïnerijke) ontbijtsmoothie kan klaarmaken en naar een informatieve podcast kan luisteren? Onder het toeziend oog van Saturnus bouwt de Steenbok aan orde, discipline en schaamteloos hoge normen. Rommelige ruimtes en overvolle inboxen dreigen de levenslange marathon van de Steenbok te vertragen om zijn doelen te bereiken. Dit sterrenbeeld doet er álles om zijn allerhoogste ambities te bereiken

Vissen (20 februari t/m 20 maart)

Hoewel Vissen de dromerigste creatievelingen van de dierenriem zijn, voelen ze zich ook thuis tussen spreadsheetliefhebbers. Maar er is een maar, want ze zijn gevoelig voor verandering in hun omgeving en het is net daarom dat ze graag orde op zaken stellen. Wanneer iemand uit hun omgeving ruzie maakt, zullen ze de spanning ook na die ruzie blijven voelen. Als hun omgeving rommelig is, voelen de intuïtieve Vissen zich ook op emotioneel vlak rommelig. Ze hebben structuur nodig om te voorkomen dat de druk van het leven hen te veel wordt. Organisatie is voor hen geen middel om zich aan routines te houden of doelen te stellen, maar noodzakelijk om hun hoofd leeg te maken en rustig te kunnen ademhalen. 

Lees ook: