Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© New Line Cinema & Paramount Pictures

Ochtendseks? Het eerste wat wij 's morgens dringend moeten doen, is pipi!

9 romantische clichés uit series en films die complete onzin zijn

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

In zo goed als elke film of serie komen er sowieso een aantal romantische clichés aan bod die in real life nooit gebeuren of gewoon dik tegenvallen!

Als alles zou verlopen zoals in de gemiddelde romantische chickflick op Netflix, dan zou ons liefdesleven er een pak gemakkelijker of rooskleuriger uitzien. Helaas ziet het er in real life toch vaak een tikkeltje anders uit. Volgende romantische clichés zijn daar het perfecte voorbeeld van.

Ochtendseks

Het eerste waar wij aan denken als we ‘s morgens wakker worden, is niet seks. Onze blaas staat op springen en we moeten héél dringend naar het toilet voor ons ochtendplasje.

Seks in de douche

Nu we toch even bezig zijn over seks, kunnen we onmiddellijk verdergaan met dit topic. Stomende (letterlijk en figuurlijk) seks in de douche is een utopie. Het is onhandig, het is vaak koud want er kan maar één iemand onder de warme waterstraal blijven staan én je riskeert je leven: hallo gladde ondergrond!

Wanneer zei jij voor het eerst ‘ik hou van je’?: Zo lang doen koppels er gemiddeld over om elkaar de liefde te verklaren

Ontbijt op bed

Een onenightstand die je ‘s morgens verrast met ontbijt op bed? Wij moeten hem/haar/hen nog tegenkomen! Of een partner die om negen uur uit bed kruipt om om pistoletjes te rijden en die vervolgens vergezeld van een (vers geperst) glaasje fruitsap te serveren onder de dons? Klinkt aanlokkelijk, maar eten in bed is totaal niet praktisch. En dan zwijgen we nog over die vervelende kruimels die je de dag nadien nog op je kussen terugvindt...

Uitgebreid ontbijten op een weekdag

Het lijkt wel alsof ze in films en series meer uren hebben in een dag. Ze hebben namelijk alle tijd van de wereld om ‘s morgensvroeg gezellig aan de ontbijttafel te kruipen om uitgebreid die verse fruitsalade, pannenkoekjes en eitjes op te peuzelen. Wij zijn al blij als we ons lief vlug een kus kunnen geven terwijl we een appel on the go meegrissen.

Kusscène in de regen

No way dat we eerst voor een date een half uur bezig zijn met onze make-up en ons kapsel, om daarna gezellig te staan kussen in de gietende regen totdat onze oogschaduw in onze enkellaarsjes loopt en ons geföhnde haar alle kanten opspringt.

6. Laat seksuele opmerkingen nog even achterwege: Met deze 7 tips word jij een kei in openingszinnen bedenken

Op elke hoek een prince charming

In de supermarkt, op de bus, in de wachtrij bij het gemeenteloket of gewoon op straat. Personages in films komen hun perfecte match werkelijk overal tegen. Terwijl wij in de supermarkt het enkel aan de stok krijgen met bejaarden die hun winkelkar in je achterste duwen, op de bus er alles aan doen om de blik van die creep te proberen ontwijken, in het gemeentehuis moederziel alleen staan en op straat enkel vallen over die ene losliggende steen in plaats van te vallen op die knapperd.

Leven wagen

In een levensbedreigende situatie zal iemand die je net leerde kennen niet zijn of haar eigen leven wagen om jouw hachje te redden. Geloof ons: als de boot tegen de ijsberg vaart, dan is het ieder voor zich en dan is die vakantieliefde – inclusief heet vluggertje – snel vergeten.

Miscommunicatie

Hoe vaak schreeuw jij niet naar je televisiescherm: ‘Zeg dan gewoon wat je voelt?!’ In veel films en series is er sprake van een misverstand waardoor ze dreigen de liefde van hun leven te mislopen. Maar uiteindelijk als puntje bij paaltje komt, wordt de situatie uitgeklaard. Gebeurt dit bij ons en grijpen we die ene kans niet, dan mogen we het op onze buik schrijven en is de vogel al lang gaan vliegen.

Happy ending

We zeggen het niet graag, maar in tegenstelling tot elk sprookje eindigt niet elke relatie met ‘ze leefden nog lang en gelukkig’. Blijven zoeken dus naar die ene haai, dolfijn of whatever tussen al die visjes in de zee!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '