Home Lifestyle Met dit nummer trekt Hooverphonic naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam

Met dit nummer trekt Hooverphonic naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam

'The Wrong Place' heeft de typische Hooverphonic-sound.

Hooverphonic Eurosong
© VRT

Hooverphonic heeft een nieuw nummer klaar voor het Eurovisiesongfestival in mei. ‘The Wrong Place’ wordt gezongen door Geike Arnaert. De zangeres keerde eind vorig jaar terug naar de groep. MNM-presentator Peter Van de Veire noemt het nummer terecht ‘vintage Hooverphonic’.

Na de virtuele versie van het Eurovisiesongfestival vorig jaar, mogen landen zelf beslissen of ze dit jaar dezelfde of een andere artiest naar Rotterdam sturen. Als ze voor dezelfde kandidaat gaan, moet die wel met een ander nummer deelnemen. Dat is de optie die ons land verkoos, dus ging Hooverphonic op zoek naar een nieuw lied. Alex Callier stootte toevallig op de juiste song, vertelt hij.

Onenightstand gone wrong

‘Charlotte Foret, de winnares van de Waalse “The Voice”, vroeg me om samen nummers te schrijven’, vertelt Callier. ‘Toen is “The Wrong Place” ontstaan. Het lied is dus niet speciaal voor Eurosong geschreven, en zelfs niet voor Hooverphonic.’ Nochtans heeft de song wel het typische Hooverphonic-geluid. Denk aan de hits ‘Jackie Kane’ en ‘Sometimes’.

‘The Wrong Place’ is geen typisch liefdeslied, maar gaat over een onenightstand gone wrong, aldus Callier. ‘De platenfirma was mega enthousiast toen ik het liet horen, vrienden waren erg enthousiast,… De song heeft echt een instant effect.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Eurovision Song Contest 2021 gaat in de week van 18 mei door in Rotterdam. De halve finales vallen op 18 en 20 mei, de finale op 22 mei. Duncan Lawrence won het festival in 2019, waardoor Nederland gastland zou geweest zijn in 2020. Toen ging het festival echter enkel virtueel door. Hooverphonic werd trouwens vijfde op die virtuele editie met het lied ‘Release Me’, toen nog met zangeres Luka. De grote overwinnaar was IJsland. Corona of niet, het Eurovisiesongfestival zal dit jaar sowieso in real life doorgaan. De vraag is alleen of er (veel) publiek bij zal zijn.

Lees ook: