Home Lifestyle Body Pollenalarm: 5 tips om het allergieseizoen te overleven

Pollenalarm: 5 tips om het allergieseizoen te overleven

Want niemand heeft zin in non-stop niezen en dikke ogen!

© GETTY
Ah, de zon! Tijd om wat vitamine D op te doen en een lange wandeling door het park te maken. Tenzij je hooikoortspatiënt bent, want die vervelende pollen zijn er weer. Geen zin in een rode loopneus, dikke ogen en non-stop niezen? Flair to the rescue, want wij geven je vijf handige tips mee om je door het seizoen te loodsen.

1. Terug in de tijd met zout water.

Zorg voor je door hooikoorts verstopte neus op grootmoeders wijze. Neussprays kunnen ervoor zorgen dat de huid in je neus droog en geïrriteerd raakt. Door je neus te spoelen met zout water, verhelp je dat kwaaltje. Vul een oud flesje neusspray met zout water en je hebt een organisch middeltje in een handomdraai.

2. Elke dag een andere outfit.

Doe je schoenen en kleren meteen uit als je thuiskomt. Doe je dit niet, dan verspreid je de allergenen die zich aan je kleren hebben gehecht in huis. Je kan ook best ’s avonds een douche nemen én je haar wassen zodat je geen allergenen meeneemt in bed. Eén voor allen, allen tegen hooikoorts!

3. Even geen geknuffel met je hond of kat.

Ook de pels van je hond en poes houdt heel veel pollen en andere allergenen vast. Als je beestje buiten is geweest, kuis je beter zijn pootjes en pels af. Wil je dat ritueel niet elke keer doorstaan, dan zal je het een tijdje zonder knuffels moeten doen. Stomme hooikoorts.

4. Doe je work-out binnen.

We weten het, we weten het: het zonnetje lonkt en je wil niets liever dan fietsen, wandelen of joggen. Toch is het een beter idee om sport even binnenshuis te doen als je hooikoorts hebt. Door tussen de pollen hevig in en uit te gaan ademen en je hartslag te versnellen, maak je je allergische reacties enkel erger. Zoek een toffe home work-out of haal je sport-dvd’s vanonder het stof.

5. Plan je dagen beter.

Je kan je natuurlijk niet de hele lente binnen opsluiten. Dus ben je maar beter op de hoogte van wanneer je best buiten komt. Vanaf twaalf uur tot in de late namiddag zijn er vaak de meeste pollen in de lucht. Ga dus best ’s ochtends op pad of wacht tot de avond valt om buiten te komen.

Lees ook: