Home Lifestyle Film Disney heeft plannen om van klassieker ‘Honey, I Shrunk the Kids’ een...

Disney heeft plannen om van klassieker ‘Honey, I Shrunk the Kids’ een reboot te maken

Josh Gad, de acteur die het stemmetje van Olaf in 'Frozen' inspreekt, zou de hoofdrol spelen.

honey, I shrunk the kids
© Disney

Er komt hoogstwaarschijnlijk een reboot van de Disneyklassieker ‘Honey, I Shrunk the Kids’ uit 1989. Josh Gad, de acteur die onder andere het stemmetje van sneeuwpop Olaf inspreekt in ‘Frozen’, zou de hoofdrol spelen.

Er zijn een aantal films die ons onmiddellijk terugkatapulteren naar onze jeugd. Denk maar aan ‘Beethoven’, ‘Flubber’, ‘Mrs. Doubtfire’, ‘Matilda’ en ‘Honey, I Shrunk the Kids’. Tijd om een stukje van onze kindertijd te herbeleven, want de regisseur van die laatste wil een reboot maken van zijn eigen film. Joe Johnston liet ons in 1989 kennismaken met een vader (gespeeld door Rick Moranis) die per ongeluk met een van zijn uitvindingen zijn twee kinderen en twee van hun vriendjes deed krimpen.

Monsters, een tsunami en een moordmachine

De vier zijn nog amper een centimeter groot en moeten trachten te overleven in hun tuin die dankzij hun gestalte omgetoverd werd tot een jungle vol gevaren. Insecten zijn plots gigantische monsters, de grasmaaier is een moordmachine en de sproeier veroorzaakt een grote tsunami in hun miniwereld. De film was wereldwijd een groot succes en kende zelfs twee sequels: ‘Honey, I Blew Up the Kid’ en ‘Honey, We Shrunk Ourselves’.

Nu, dertig jaar later, wil Joe zijn originele film nieuw leven inblazen. Hij is volop in gesprek met Disney en roept de hulp in van Josh Gad, de acteur die bekend staat als de stem achter Olaf in ‘Frozen’. Josh zou de volwassenen zoon spelen die in de voetsporen van zijn vader treedt en ook een wetenschapper wordt. Hij komt helaas hetzelfde accidentje tegen als zijn pa en transformeert zijn kinderen op zijn beurt tot miniatuurversies van hunzelf.

Heel enthousiast

Joe moet nog groen licht krijgen, maar Disney is volgens Variety heel enthousiast. Wanneer deze reboot dan zou uitkomen, wie er nog meer in zal meespelen en waar ie zal uitkomen – in de bioscoop of op Disney+, is voorlopig nog niet geweten. Zit de originele film een beetje ver weg? Bekijk dan zeker onderstaande trailer.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.