Home Lifestyle 5 hondenrassen die perfect zijn als je op een appartement woont

5 hondenrassen die perfect zijn als je op een appartement woont

Welke van deze 5 zou jij instant in huis halen? 🐶

© Rawpixel via Unsplash

Je wil al jaren een hond en nu je alleen woont, kan het eindelijk! Klein detail: je woont op een appartement. Maar laat dat je vooral níét tegenhouden om een trouwe viervoeter in huis te halen. Deze 5 hondenrassen vinden het helemaal prima om op een kleine oppervlakte te wonen.

1 / 5
De toypoedel
De mopshond
De Cavalier King Charles-spaniël
De Franse bulldog
De mastiff
De toypoedel
De toypoedel

Nee, dit is geen knuffelbeer. Maar de toypoedel – tussen de 24 en 28 cm groot – is net zo schattig. Omdat hij zo klein is, heeft hij niet zoveel beweging nodig. Een groot huis met een gigantische tuin is dus geen must wanneer je een toypoedel in huis haalt. Bovendien is hij erg gemakkelijk zindelijk te krijgen. Ook niet onbelangrijk.

De mopshond
De mopshond

Wie smelt er níét voor zo’n schattige blik? Mopshonden wegen tussen de 6 en de 8 kilo en zijn ondanks hun speelse karakter eerder rustige honden in tegenstelling tot pakweg Yorkshireterriërs. Geen overlast voor de buren dus. Moopshonden – ook wel bekend als pugs – mogen dan wel koppig zijn, ze zijn in het algemeen erg (kind)vriendelijk, wat hen de perfecte stadshonden maakt.

De Cavalier King Charles-spaniël
De Cavalier King Charles-spaniël

Wie ‘Sex and the City’ zag, herkent deze hond meteen als Charlottes trouwe viervoeter Elizabeth Taylor. De Cavalier King Charles weegt tussen de 4,5 en 8 kilogram en is bijzonder lief. Niet alleen naar volwassenen en kinderen toe. Ook met andere honden schiet hij goed op. Niet onbelangrijk als je een lift moet delen met je buur die ook een hond heeft.

De Franse bulldog
De Franse bulldog

Franse bulldogs zijn niet alleen erg klein en compact, ze hebben ook een heel vriendelijk en makkelijk karakter. Meestal brengen ze de dag liever op de zetel door dan in een park. Indien je dus op zoek bent naar een ras dat low-maintenance is, is de Franse bulldog dé stadshond bij uitstek.

De mastiff
De mastiff

Laat je niet afschrikken door de grootte van deze hond (Mastiffs wegen tussen de 50 en de 100 kilogram): dit ras is bijzonder kalm en lief. Bovendien zijn ze erg beschermend wat hun familie betreft. Hoewel ze hun beweging nodig hebben en dus vaak moeten worden uitgelaten, worden ze ook snel moe. Ze zullen dus niet snel spurtjes trekken in je appartement zoals een labrador of Duitse scheper.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.