Home Lifestyle ONDERZOEK: een hond op het werk heeft een positieve invloed

ONDERZOEK: een hond op het werk heeft een positieve invloed

De viervoeters zorgen voor minder stress, meer sociaal contact, een betere sfeer en een geluksgevoel.

© drew hays via Unsplash

Op 21 juni is het ‘International Take Your Dog To Work Day’. Naar aanleiding daarvan liet Mars een onderzoek uitvoeren bij 1.000 Belgen naar de voordelen van honden op kantoor en daaruit blijkt nu dat de beestjes een positieve invloed hebben op de werknemers.

Ons hart breekt altijd een beetje als we ‘s ochtends onze trouwe viervoeter thuis moeten achterlaten om naar het werk te vertrekken. Maar eigenlijk zouden we geen afscheid moeten nemen en pakken we onze hond beter mee naar het kantoor. Mars Belgium liet immers naar aanleiding van de internationale ‘Take Your Dog To Work Day’, die binnenkort opnieuw plaatsvindt, een onderzoek uitvoeren bij 1.000 Belgen naar de voordelen van de beestjes op het werk. Daaruit blijkt dat deze fluffy vriendjes een enorm positieve invloed hebben op de werknemers.

Stress verminderen

Bij Mars spreken ze uit ervaring, want honden zijn daar al meer dan 15 jaar welkom op de werkvloer. Zij willen met hun research nu meer bedrijven overtuigen om hetzelfde te doen. En dát kunnen wij bij Flair als echte dierenvrienden alleen maar toejuichen. Uit het onderzoek van iVOX blijkt dat mensen in het algemeen vrolijk en gelukkig worden als ze een hond zien, dat huisdieren de sociale samenhang versterken, dat je dankzij de beestjes makkelijker nieuwe mensen ontmoet, en dat de viervoeters stress verminderen en meer aanzetten tot beweging. Dit zijn een voor een zaken die natuurlijk heel welkom zijn in de werksfeer.

Zes op tien werknemers denken bijgevolg dan ook dat honden op kantoor een positieve invloed zullen hebben op de sfeer, het geluksgevoel, het stressniveau en de sociale interactie tussen collega’s. Iets wat door maar liefst 90 procent van de werknemers bij Mars – een huisdiervriendelijk bedrijf –  bevestigd wordt.

Vraagtekens

Er zijn natuurlijk ook een aantal vraagtekens en opmerkingen als we vanaf heden allemaal Fiffy en co meenemen naar het werk. Zo geven mensen aan bezorgd te zijn over geluidsoverlast want een hond die kan al eens blaffen als hij zijn goesting niet krijgt, hygiëne vanwege al dat haar en kwijl en een mindere concentratie door een overdosis aan schattigheid van die lieve viervoeters.

Dat zijn zaken die volgens Mars Belgium allemaal met een duidelijk beleid of huisreglement kunnen opgelost worden. Creëer bijvoorbeeld een afzonderlijke plaats waar de honden hun ding kunnen doen, maak afspraken in verband met pauzeren om de hond uit te laten en spreek goed op voorhand af welke beestjes welkom zijn. Een hond die 24 uur op 24 uur zenuwachtig in het rond blaft of gromt, laat je misschien beter thuis.

Dat van die mindere concentratie kunnen wij volledig begrijpen. Maar we onthouden vooral dat een office dog meer voordelen dan nadelen heeft. Waar zijn die woefkes?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.