Home Lifestyle Dieren Crazy cat lady én hondenvriend? Deze 9 hondenrassen kunnen het perfect met...

Crazy cat lady én hondenvriend? Deze 9 hondenrassen kunnen het perfect met een poezig vriendje vinden

Des te meer liefde (en kabaal) in huis! 😻

© Krista Mangulsone via Unsplash

Kies je nu voor een schattige kitten of voor een stoere blaffer? Waarom die hartverscheurende beslissing maken als je ze gewoon alle twee in huis kan halen? Jawel, je leest het goed: deze negen hondenrassen kunnen perfect overweg met katten!

Honden en katten aartsrivalen van elkaar? Wrong! Deze negen hondenrassen worden sowieso beste maatjes met jouw kat! Tip: probeer je kat voor te stellen aan zijn nieuwe kameraadje op een jonge leeftijd. De vuistregel is dat jouw pup niet ouder dan vier maanden mag zijn wanneer je hem aan je kat voorstelt.

1 / 9
Golden retriever
Basset hound
Beagle
Boxer
Cavalier king charles spaniel
Labrador retriever
Pug
Maltezer
Bichon frisé
Golden retriever
Golden retriever

Golden retrievers, je kan er (bijna) alles mee! Ze zijn makkelijk te trainen, ongelooflijk vriendelijk en niet onbelangrijk: ze weten wanneer ze te ver gaan. Ze vormen de ideale combo met jouw kroost en jawel, ook jouw kat voelt zich volledig veilig bij de grote knuffelbeer.

Basset hound
Basset hound

De langorige überschattige honden hebben de vervelende karaktertrek om koppig te zijn. Dat is dan ook misschien meteen de reden waarom ze het zo goed met katten kunnen vinden? Basset hounds zijn heel zachtaardig en leven in de meeste gevallen net iets langer dan andere hondenrassen. Net zoals bij katten zijn ook basset hounds snel moe en hebben ze vaak nood aan een middagdutje. De ideale vriend dus, voor je gepensioneerde kater!

Beagle
Beagle

De beagle staat bekend om zijn jachtinstinct en ziet zijn kattenvriend als een lid van zijn ‘peloton’. En dat is nog maar het begin, want beagles kunnen zich, net zoals katten, zowel buitenshuis als binnenshuis perfect amuseren. Beagles zijn heel voorzichtig naar andere dieren en mensen toe en zijn ontzettend loyaal! Eén minpuntje: ze blaffen niet, maar huilen. Heeft je kat snel schrik van luide of schelle geluiden, dan is het misschien toch maar beter om een ‘stillere’ hond in huis te halen.

Boxer
Boxer

Hoewel boxers door hun imago nogal snel in een slecht daglicht geplaatst worden, vinden ze het helemaal geen probleem om hun mandje met een kat te delen. De wilde eigenschappen van de hond passen perfect bij het karakter van een kat. Boxers kunnen trouwens ook heel goed overweg met kinderen en zien het als een plicht om hun familieleden te beschermen. Tip: laat de boxer op jonge leeftijd kennis maken met je gezin, zodat hij meteen een vertrouwensband kan creëren.

Cavalier king charles spaniel
Cavalier king charles spaniel

Net zoals de golden retriever is ook de cavalier king charles een makkelijke hond. Ze zijn ongelooflijk aanhankelijk en geven waanzinnig veel liefde. Zit je de hele dag samen in de zetel? Geen probleem! Wil je graag met hem gaan lopen? Doet hij graag! Is je kat de koning te rijk? Niet erg! Leuke tip: geef je hond en kat op hetzelfde moment eten, dat verbindt hen als broer en zus.

Labrador retriever
Labrador retriever

De labrador retriever is de perfecte huisgenoot als je graag mixt en matcht met je huisdieren. Hij kan letterlijk met alles en iedereen overweg en ziet er geen erg in om zijn dekentje met tien andere katten te delen. Hij geeft elk gezinslid voldoende ruimte en kan zich ook perfect op zijn eentje amuseren.

Pug
Pug

Pugs zijn echte gezelschapsbeestjes en ploffen zowat overal in huis neer. Ze verplaatsen zich van de sofa naar het bed en hebben baat bij een rustig vriendje waar ze een hele dag mee kunnen chillen in de tuinstoel. Met andere woorden: een kat!

Maltezer
Maltezer

Opgepast: heb je zowel een maltezer als kat in huis? Dan bestaat de kans dat ze je gewoon links laten liggen en je helemaal niet nodig hebben om zich te vermaken. Maltezers hebben nauwelijks beweging nodig, zijn zo koppig als een kat en vinden het geen enkel probleem om de hele dag voor de tv te zitten. Ze vormen de perfecte combinatie met oudere katten die liever zonnebaden dan muizen achtervolgen.

Bichon frisé
Bichon frisé

De knuffelbare bichon frisé heeft veel weg van de maltezer, maar is alleen véél actiever. Ze zijn ontzettend nieuwsgierig en zouden maar al te graag met hun kattenvriendje een boom inklimmen. Ze hebben wel veel last van verlatingsangst en het moet nu net lukken dat een rustige kat daar de ideale oplossing voor is!

Meer dierennieuws:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.