Home Lifestyle ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ genomineerd voor prestigieuze Emmy Award

‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ genomineerd voor prestigieuze Emmy Award

En er komt binnenkort een tweede seizoen aan!

Hoe Zal Ik Het Zeggen?
© VTM

Productiehuis Shelter heeft alweer een Emmy Award-nominatie op zak. Na ‘Benidorm Bastards’ in 2011 en ‘Wat als?’ in 2014, maakt het VTM-programma ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ dit jaar kans om de prestigieuze prijs in de wacht te slepen.

Internationale erkenning

In het najaar van 2017 kon de VTM-kijker zien hoe Jens Dendoncker en zijn team in ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ op een originele, humoristische manier een boodschap overbrachten aan een bekende of minder bekende Vlaming. Zo liet de mama van ‘Callboys’-acteur Rik Verheye aan haar bekende zoon weten dat hij zijn boekhouding beter moest bijhouden door zijn huis zogezegd te laten leeghalen door een deurwaarder, wat voor geweldige televisie zorgde.

Dat vindt men in het buitenland dus ook, want ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ is genomineerd voor een Emmy Award in de categorie Non-Scripted Entertainment. Op maandag 19 november worden de internationale televisieprijzen uitgereikt in New York. Voor het format van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ zijn bovendien al acht buitenlandse productiedeals afgesloten, waaronder in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland werd afgelopen zomer al een eerste seizoen gedraaid.

Tweede seizoen

Ook in eigen land werd de voorbije maanden een nieuw seizoen gedraaid. Dit najaar nog zouden we nieuwe afleveringen van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ op VTM mogen verwachten. ‘En daar zitten wat nieuwigheden in waar wij als team een bijzonder goed gevoel bij hebben’, weet showrunner Sofie Peeters te vertellen aan Het Laatste Nieuws. We zijn benieuwd!

© VTM

Lees ook: