Home Lifestyle ZIEN: Edward (86) komt eindelijk te weten welk deuntje al 70 ...

ZIEN: Edward (86) komt eindelijk te weten welk deuntje al 70 jaar in zijn hoofd zit

Frances Lefebure en haar 'Make Belgium Great Again'-team slaagden erin de titel en uitvoerder van het lied te vinden.

Sinds 1947 zat de ondertussen 86-jarige Edward Demolder met een deuntje in zijn hoofd dat hij maar niet kon thuisbrengen. Frances Lefebure maakte het leven van de man in de tweede aflevering van haar programma ‘Make Belgium Great Again’ een beetje geweldiger door de man voor eens en altijd te verlossen van zijn oorwurm. En of hij haar dankbaar is.

Meer dan 70 jaar lang

Zo’n 71 jaar geleden hoorde de Kempense Edward op het Jezuïetencollege van Turnhout een liedje dat hij sindsdien niet uit zijn hoofd kreeg. Hij kon het begin en een middenstukje neuriën, maar dat bleek niet genoeg om de titel en uitvoerder ervan te achterhalen. Ook niet na uitgebreide zoektochten en rondvragen op sociale media. Tot Frances Lefebure en haar team zich ermee gingen moeien, that is.

Via een muziekwinkel in Brugge, waar ze te weten kwamen dat het waarschijnlijk om een Engelstalig lied ging, kwamen zij bij The Light Music Society in Londen terecht. Daar herkende muzikant Gavin Sutherland het melodietje meteen. Het bleek uit een film van 1936 met de titel ‘Intermezzo’ te komen. Pianist Jef Neve en violist Christophe Pochet speelden speciaal voor Edward het nummer dat hij 70 jaar geleden hoorde, wat voor een mooi momentje zorgde.

Bekijk ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.