Home Lifestyle Dieren OPGEPAST: maak dit weekend geen lange wandelingen met je hond

OPGEPAST: maak dit weekend geen lange wandelingen met je hond

Het asfalt zal bloedheet worden!

© Getty

Dit weekend krijgt ons land code rood, en dat betekent dat het nóg warmer zal worden. En daar hebben niet alleen wij, maar ook onze huisdieren last van. Heb je geen tuin of heeft jouw hond toch nood aan een wandeling? Wandel dan niet tussen 12u en 21u, want tussen die tijdstippen zal het asfalt bloedheet zijn!

Laat je niet vangen want de straat ziet er misschien niet warm uit, maar kan wel degelijk gevaarlijk heet worden. Meer zelfs, de kans is groot dat je er een eitje op zal kunnen bakken. Als het asfalt inderdaad warmer wordt dan 50 graden, kunnen de voetzooltjes van je hond ernstig verbranden. En dat is een probleem, want die voetzooltjes dienen er juist voor om het lijfje van je viervoeter te helpen afkoelen. Hetzelfde geldt trouwens ook voor het strand, want ook dat wordt dit weekend bloedheet. Wil je écht naar buiten met je viervoeter? Zoek dan een bos op waar je in de schaduw kan lopen of laat hem even dollen in het gras.

Cold pack

Zijn de zooltjes van je woef al verbrand of ontstoken? Contacteer dan meteen je dierenarts! Natuurlijk zijn er nog een aantal kleine dingen waar je op moet letten nu het buiten zo warm is. Zorg voor voldoende verfrissing, laat je hond nooit – maar dan ook echt nooit! – in de wagen zitten en zorg ervoor dat hij voldoende vers water kan drinken, ook al ben je niet thuis.

Dierenarts Lucie Smeets gaf in De Volkskrant nog een handige tip: ‘Koel je hond niet met ijs op de vacht. Dan verkleinen de haarvaatjes, en wordt juist de uitwisseling van de warmte minder. Wat wel kan? Leg een cold pack tegen de huid van je hond, maar doe dat enkel als hij dat zelf comfortabel vindt.’

Meer tips: