Home Lifestyle Body SOS hittegolf: zo val je vanavond toch in slaap

SOS hittegolf: zo val je vanavond toch in slaap

Laat de hitte je nachtrust niet verpesten!

© Getty

We krijgen deze week weer te maken met tropische temperaturen en donderdag kan het kwik oplopen tot zelfs 40 (!) graden. Wij bereiden ons dan ook voor op talloze BBQ’s, terrasjes en helaas ook enkele slapeloze nachten. Kan jij door de hitte maar niet in slaap raken? Probeer deze week dan zeker eens onderstaande tips.

Zorg voor de juiste lakens

Dat je nu niet met flanellen lakens moet gaan slapen, hoeven we je vast niet te vertellen. Toch zijn er naast flanel nog een aantal stoffen die je momenteel wil vermijden. Kies daarom ook zeker niet voor polyester. Dat gaat immers warmte vasthouden en is vaak ook waterbestendig. Gevolg? Je ligt gevangen in je eigen zweet. Kies dus voor een stof die ademt, zoals bijvoorbeeld katoen of linnen. Dat voelt een pak frisser aan!

Laat de deur van je slaapkamer openstaan

Nog een tip is om het raam en de deur van je slaapkamer open te laten staan. Wie kan, opent nog een tweede raam in een andere kamer, zoals bijvoorbeeld je woon- of badkamer. Zo kan de lucht beter circuleren en krijg je met een beetje geluk een licht briesje binnen. Zorg er ook voor dat je deur niet kan dichtslaan door de wind. Anders krijg je alsnog te maken met een verstoorde nachtrust…

Kijk niet naar je gsm voor je gaat slapen

Niet alleen tijdens een hittegolf, maar het hele jaar door moet je proberen om vlak voor je gaat slapen niet naar je gsm, tablet of televisie te kijken. Vaak zijn we dan overprikkeld, waardoor we ons hoofd moeilijker kunnen leegmaken. Lees daarom eens een boek voor je onder de lakens kruipt of luister nog eventjes naar een podcast.

Verander van positie

Lig je al een paar uur te woelen en kan je de slaap maar niet vatten? Ga dan op zoek naar een nieuwe slaaphouding. Je kan bijvoorbeeld eens proberen om in de andere richting te gaan liggen. Met een beetje geluk vind je zo een fris plekje dat nog niet opgewarmd is door je eigen lichaam.

Probeer eens een natte handdoek

Heb je bovenstaande tips geprobeerd en lig je nog steeds naar het plafond te staren? Neem dan eens een oude handdoek en maak die nat. Hang die vervolgens voor je open raam of – als je er eentje hebt – ventilator. De circulerende lucht gaat de koude ervan oppikken en over de rest van de kamer verdelen. Instant verkoeling gegarandeerd!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.