Home Lifestyle Film Potterheads, unite: je kan je 4 dagen lang Harry Potter wanen in...

Potterheads, unite: je kan je 4 dagen lang Harry Potter wanen in deze Vlaamse toverschool

Krijg jij binnenkort een toelatingsbrief voor het Myrddin Emrys College in je brievenbus?

© Warner Bros

Potterheads, jullie wildste dromen worden binnenkort werkelijkheid. Je kan je deze zomer inschrijven in de toverschool Myrddin Emrys College en laten onderdompelen in de magische wereld van Harry, Hermelien, Ron en co.

Als kind droomden we ervan om naar Zweinstein te kunnen gaan om net als Harry, Hermelien en Ron de zotste avonturen mee te maken. De middelbare school ligt ondertussen al een aantal jaartjes achter ons, maar toch is het nog niet te laat om je in te schrijven voor de toverschool!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vijf huizen, een richting en een ras

We hebben het dan niet over Zweinstein, maar over de Vlaamse variant: het Myrddin Emrys College. Je hoort het goed, we hebben wel degelijk een hogeschool voor magiërs (lees: Potterheads) in ons eigen Belgenlandje. Je kan er jezelf volgende zomer als student inschrijven en vier dagen lang laten onderdompelen in de wondere wereld van de tovenarij.

Je wordt bij aankomst onderverdeeld in een van de vijf huizen: Luvium, Paventia, Alcertis, Ibidens en Lutridus die opgericht werden door Belgische historische figuren. Je geeft ook aan welke richting je wil volgen – Sage, Artefactor, Paladdin, Beast Master of Alchemist – en welk ras – Human, Fay, Werewolf, Vampire of Shapeshifter – je wil spelen.

Live Action Role Play

Hoe graag we ook zouden willen dat Accio of Wingardium Leviosa werken in het echte leven, gaat het hier natuurlijk om een Live Action Role Play-event. Je laat de bestaande wereld achter je en je leeft je echt volledig in in je nieuwe rol als tovenaar samen met een heleboel andere Potterheads.

Interesse om je heel even Harry Potter te wanen? Het event vindt komende zomer plaats van 16 tot en met 19 juli in het Castel Notre-Dame in Remersdael in Limburg. Alle info en inschrijven kan via deze site. Een ticket kost 270 euro voor het volledige verlengde weekend. In die prijs zit je verblijf, alle maaltijden, een gewaad, handboeken en alle workshops. Veel plezier!

Lees ook: