Home Lifestyle COOL: dit Harry Potter-mondmasker verandert in de Sluipwegwijzer wanneer je ademt

COOL: dit Harry Potter-mondmasker verandert in de Sluipwegwijzer wanneer je ademt

Vertel ons nu nog maar eens dat magie niet bestaat!

harry potter
© Warner Bros.

We hebben de afgelopen weken al heel wat coole en originele mondmaskers de revue zien passeren, maar dit exemplaar slaat werkelijk alles. De jonge Stefanie Hook uit Colorado maakte namelijk een masker dat verandert in de Sluipwegwijzer uit de ‘Harry Potter’-boeken als je ademt. Vertel ons nu nog maar eens dat magie niet bestaat!

Stefanie Hook koos het platform TikTok uit om haar mondmasker voor te stellen aan de wereld. De eerste post van de jonge vrouw kwam nog maar een week geleden online, maar ondertussen wist ze al zo’n 20.000 volgers te verzamelen. Wij voorspellen alvast dat dit aantal de komende weken nog serieus zal stijgen, want Stefanie heeft namelijk iets héél erg cool ontworpen.

Sluipwegwijzer

Op het eerste gezicht lijkt het gewoon om een zwart mondmasker te gaan, maar niets is minder waar. Wanneer Stefanie het masker opzet en vervolgens begint te ademen, verandert het masker langzaamaan van kleur. Wat het extra speciaal maakt, is dat ze niet koos voor een of andere felle kleur of hip patroontje. Nee, de jonge vrouw koos voor het ontwerp van de Sluipwegwijzer (Marauder’s Map). Iets wat de dreuzels onder ons maar al te goed kennen uit de ‘Harry Potter’-verhalen.

@coloradopexI am the maker of the mask ??? ##mask ##hp ##artist ##smallbusiness ##magic *checkmeouton FB ***CPEX♬ original sound – coloradopex

Het lijkt bijna hekserij, maar Stefanie beweert dat het creatieproces redelijk simpel is. Zo gebruikt ze een basic naaimachine, een aantal standaardbenodigdheden en vervolgens nog katoen, een elastiek en een soort van pigment dat ervoor zorgt dat de stof een andere kleur krijgt. Zelf had ze nooit verwacht dat haar ontwerp zo’n vaart zou nemen. ‘Op de avond dat ik mijn account op TikTok maakte, had ik net mijn eerste video gepost. Deze had net negentien views en verder had ik één volger namelijk mijn zus. Toen ik de volgende ochtend wakker werd, had ik er in minder dan twaalf uur 400.000 views en 12.000 volgers bij’, aldus Stefanie.

@coloradopexWanted to make a crispier updated video of what to expect your masks to look like limited quantities ##handmade ##harrypotter ##mask ##artist ##maurauders♬ original sound – coloradopex

We moeten je dan ook niet vertellen dat alle maskers momenteel uitverkocht zijn. Al zouden ze volgens haar website opnieuw verkrijgbaar zijn vanaf 29 mei. Verder geeft Stefanie wel mee dat haar mondmaskers niet voldoende bescherming bieden tegen virussen of andere ziektes. Ze adviseert dan ook om het alleen lucratief te gebruiken. Voor dagelijks gebruik kies je volgens haar beter voor een mondmasker dat je 100% gaat beschermen.

Lees ook: