Home Deco HAPPY PLACE – Joni: ‘De poster kreeg ik van mijn papa en...

HAPPY PLACE – Joni: ‘De poster kreeg ik van mijn papa en heeft na zijn overlijden nog meer waarde voor mij’

Redactrice Joni toont trots haar favoriete plekje in huis.

De woonkamer van Joni
© Joni Vandewalle / Lissa van Eesbeeck

Een eigen plekje in huis waar je jezelf even terug kan trekken om te cocoonen is nog nooit zo belangrijk geweest. Om je te inspireren om zelf zo’n ‘happy place’ te creëren, ligt er volgende week opnieuw een woonboek van Flair in de rekken. Onze redactrices delen alvast hun favoriete plekje in hun stekje. De poster die redactrice Joni van haar papa kreeg, maakt haar woonkamer sinds kort compleet.

ID-kit

  • Bewoners: Joni (33), Jesse (33), Bobbi (2) en Thelma (2 weken)
  • Woonplaats: Antwerpen-Berchem
  • Soort woning: authentiek herenhuis

Joni’s woonkamer

‘Mijn happy place is ongetwijfeld dit hoekje in onze woonkamer. We hebben de togo (populaire vintage zetel van Ligne Roset, red.) onlangs van plaats gewisseld en nu staat ie beneden, naast de schouw. Zowel Jesse, Bobbi als ikzelf zitten er dagelijks in om te lezen, gitaar te spelen of een kopje koffie te drinken. Vooral ‘s avonds valt er mooi licht binnen.

Het is typisch “ons” omwille van de leuke felle kleuren, het feit dat het een vintage zetel is die we zelf opnieuw hebben laten stofferen en dat het een kindvriendelijk plekje is. De gehandtekende poster heb ik van mijn papa gekregen. Hij is in mei helaas overleden, dus nu heeft de poster nog meer waarde voor mij. Daarom heeft die een mooi plekje gekregen in de woonkamer.’

Joni’s interieurtips

‘Wat voor ons altijd werkt, is niet te hard nadenken of bepaalde kleuren en prints wel bij elkaar passen. Als we iets mooi vinden en er is plaats voor, dan proberen we dat gewoon. Soms moeten we een dag of twee wennen, maar meestal matcht het wel. En als het niet werkt, dan zoeken we gewoon een ander plekje.

We wisselen heel vaak spullen van kamer of verdieping zodat het huis telkens helemaal anders lijkt. Mensen die op bezoek komen staan elke keer weer voor verrassingen. “Oh, hebben jullie weer alles veranderd”, horen we dan. Het zit in mijn aard als Boogschutter. Ik hou gewoon van verandering.’

1 / 2
Togo met kussens in felle kleuren
Togo met kussens in pastelkleuren
Togo met kussens in felle kleuren
Togo met kussens in felle kleuren

Togo met kussens in pastelkleuren
Togo met kussens in pastelkleuren

Happy home

Op zoek naar nog meer interieurinspiratie? Volgende week ligt er een nieuw woonboek van Flair in de winkel! We kijken binnen in unieke interieurs, geven tips voor first time plantmoms, inspireren je met makkelijke make-overs en je vindt er een handige gids voor wie voor het eerst koopt of huurt. Mis ‘m niet!

Woonboek banner

Meer favoriete plekjes in huis van onze redactrices: