Home Deco HAPPY PLACE – Eva: ‘Door mijn nieuwe slaapkamer voelt het elke keer...

HAPPY PLACE – Eva: ‘Door mijn nieuwe slaapkamer voelt het elke keer alsof ik op hotel wakker word’

Eva's huis wordt maar al te vaak overladen door een ontembare berg speelgoed, maar in haar nieuwe slaapkamer komt ze volledig tot rust.

Eva's happy place
© Eva Van Driessche

Een eigen plekje in huis waar je jezelf even terug kan trekken om te cocoonen is nog nooit zo belangrijk geweest. Om je te inspireren om zelf zo’n ‘happy place’ te creëren, ligt er over twee weken opnieuw een woonboek van Flair in de rekken. Onze redactrices delen alvast hun favoriete plekje in hun stekje. First in row: hoofdredactrice Eva.

ID-kit

  • Bewoners: Eva (42), Andreas (32), Rosie (3)
  • Woonplaats: Antwerpen
  • Soort woning: rijwoning

Eva’s happy place

‘Met een kleuter en een ontembare berg speelgoed in huis, zijn mijn happy places helaas – tijdelijk – bedolven geraakt onder een laagje Disney. Maar deze zomer maakten we eindelijk werk van een eigen plekje voor Rosie, waardoor ik ook de kans schoon zag om mijn slaapkamer weer op te eisen. Voor mij is de slaapkamer heel belangrijk. Ik kom er tot rust, lees er heel graag en kan genieten van zorgvuldig outfits kiezen en passen. Dus kreeg die plek een make-over. Het moest heel rustig blijven, niet te veel decoratie aan de muur, weinig meubeltjes.’

‘Omdat we onze dressing opofferden voor een kinderkamer, kreeg ik mijn kleerkasten weer op onze kamer. Maar door ze allemaal dezelfde witte deuren te geven vormen ze nu een neutrale wand. Op de muren kwam een zacht saliegroen. Heerlijk rustgevend en met wat decoratieve planten krijg je een beetje buitengevoel binnen. Op het bed liggen nieuwe zachte witte lakens van ecokatoen. Nog een rotanrekje en…klaar! Alleen nachtkastjes hebben we niet, maar ik heb altijd zoveel leesvoer naast bed liggen dat dat toch niet op een kastje past. Een oud houten wijnkistje doet nu dienst als magazinerek. Ik heb er ook een beetje een ode aan mijn beide grootmoeders in gestopt. Het koeienvelletje is er eentje waar ik vroeger als baby bij mijn bobonne nog op gelegen heb en de kan komt van bij bomma. Ik vind het fijn om altijd een beetje mooie objecten uit mijn jeugd te bewaren en ze een nieuw leven te geven.’

Met een likje saliegroen op de muur en wat decoratieve planten krijg je een beetje buitengevoel binnen.

‘Ik ben er dolblij mee. De eerste weken voelde het elke keer alsof ik op hotel wakker werd. Ik had geen zin meer om te bingen, ik wilde het liefst van al zo snel mogelijk mijn bed in met een boekje. Dit is de enige speelgoedvrije zone in huis. En nee, ook vuile sokken slingeren hier niet. Voor de rest ben ik helemaal voor ‘loslaten’, maar de slaapkamer, daar moet ik me kunnen terugtrekken als de drukte te groot is.’

Eva’s interieurtips

  • Koop niet meteen alles nieuw als je een kamer opnieuw wil inrichten. Dan lijkt ze net uit een catalogus te komen en geef je soms ook onnodig veel geld uit. Kijk eerst even wat je nog hebt, misschien kunnen meubeltjes met een nieuw likje verf nog een nieuwe functie krijgen. Zo vond ik niet meteen de nachtkastjes van mijn dromen, dus gebruiken we nu twee oude kinderstoeltjes die Rosie niet meer gebruikt. Twee houten vintage stoelen gaf ik nieuwe kussentjes en daar hangen we onze kleren op ’s avonds. Het bed is al heel oud, maar ik schilderde het ooit wit om het gele hout te verbergen en het blijft maar passen in ons interieur. Nieuwe kussens en beddengoed en het voelt als nieuw!
  • Het is wel heel hip tegenwoordig, maar planten maken écht elke ruimte gezelliger. Enige probleem is dat ik totaal geen groene vingers heb en al meer dan één plant per ongeluk vermoord heb. Ik vraag nu altijd naar de makkelijkste soorten bij de groenwinkel. Fingers crossed!
  • Soms is één statement piece genoeg om de kamer persoonlijkheid te geven of een update. Op de slaapkamer is dat het rotan rekje van La Redoute en de groene mat, die kocht ik bij IKEA.
  • Zorg altijd voor wat extra opbergruimte. Denk niet dat je altijd je kleren mooi op kleur zal hangen of T-shirts Marie Kondo-gewijs perfect zal opvouwen. Als het leven druk wordt, gooi je toch makkelijk alles op een hoopje. Als je dan genoeg kasten hebt, sluit je gewoon de deur en de rommel is weg!
1 / 3
Dromen van de Provence
Touch of rotan
Buiten naar binnen
Dromen van de Provence
Dromen van de Provence

Touch of rotan
Touch of rotan

Buiten naar binnen
Buiten naar binnen

Happy home

Op zoek naar nog meer interieurinspiratie? Over twee weken ligt er een nieuw woonboek van Flair in de winkel! We kijken binnen in unieke interieurs, geven tips voor first time plantmoms, inspireren je met makkelijke make-overs en je vindt er een handige gids voor wie voor het eerst koopt of huurt. Mis ‘m niet!

Lees ook: