https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle 8 groentesoorten voor de herfst die je nu nog snel kan zaaien

8 groentesoorten voor de herfst die je nu nog snel kan zaaien

Heb jij de smaak ondertussen al goed te pakken?

groenten herfst
© Sigmund via Pexels

De lente mag dan misschien wel hét moment zijn om te beginnen zaaien, verpotten en noem maar op, maar ook in het najaar zijn er heel wat groentesoorten die je kan zaaien. Er zijn namelijk verschillende soorten die het iets beter doen tijdens de herfst wanneer het wat koeler is. Haal je groene vingers al maar boven!

Is jouw moestuintje na al jouw harde werk van de afgelopen maanden helemaal on point, maar heb je hier en daar een gewas dat het iets minder goed doet. Kies in de plaats dan eens voor enkele groentesoorten die je nu nog kan zaaien om er vervolgens tijdens de herfst of het najaar van te genieten. Opgelet: bereken wel even hoe lang het duurt vooraleer je de groente in kwestie kan oogsten. Je wil natuurlijk wel dat ze klaar zijn voor het begint te vriezen!

Groentesoorten voor de herfst


1. Spinazie

Een eerste groentesoort die je nu kan zaaien, is spinazie. Op een dikke maand tijd zie je namelijk al een eerste resultaat. Verder bestaan er ook verschillende variaties waardoor je zeker een soort kan vinden die je nu nog kan planten. Ideaal voor al die lekkere herfstsalades!

2. Boerenkool

Vrees je een beetje voor de koude temperaturen waar we nog mee te maken zullen krijgen? Ga dan voor boerenkool! Deze groentesoort kan perfect zijn plan trekken als het wat kouder is en sommige soorten kunnen zelfs de winter overleven. Qua tijdspanne moet je rekenen op zo’n 60 tot 85 dagen, dus als je voor boerenkool kiest, wacht je best niet meer te lang!

3. Knoflook

Ook knoflook is een optie, maar dan moet je wel wat geduld hebben. Als je nu zou beginnen, zie je namelijk volgend jaar tegen het einde van de lente of het begin van de zomer pas resultaat. Worth the wait als je het ons vraagt, want een teentje knoflook maakt vrijwel elk gerecht beter!

4. Radijsjes

Wie geen geduld heeft voor knoflook kan dan weer kiezen voor radijsjes. Sommige types kan je namelijk al oogsten binnen de 30 dagen. Lekker in een salade, maar radijzen zijn ook een lekkere healthy snack voor tussendoor.

5. Snij(bieten)

Bieten of snijbieten kan je ook makkelijk zelf kweken in je moestuintje. Beide soorten hebben zo’n vijftig tot zestig dagen nodig vooraleer ze klaar zijn om te oogsten.

6. Sla

Nog zo’n makkelijke groentesoort is sla en je hebt bovendien ook heel wat verschillende soorten waar je uit kan kiezen. Als je nu aan de slag gaat, kan je binnen dertig dagen al een herfstige salade op je bord toveren.

7. Lente(ui)

Lekker in een soep, een stoofpotje of een lekkere frittata. Reken zo’n zestig dagen vooraleer je eerste lading (lente)uien klaar is.

8. Raap

Als je rapen wil zaaien, moet je ze ongeveer zestig dagen de tijd geven. Wil je deze groentesoort nog planten in je moestuintje? Wacht dan niet te lang, want idealiter begin je er ten laatste half augustus mee als je dit jaar nog wil genieten van je oogst. No time to waste!

Lees ook: