Home Lifestyle Food Fan van groene smoothies? Reese Witherspoon zweert al jaren bij dit recept

Fan van groene smoothies? Reese Witherspoon zweert al jaren bij dit recept

Heerlijk verfrissend bij deze warme temperaturen!

groene smoothie
© Roberto Nickson via Unsplash

Zweer jij bij een groene smoothie om je dag goed te beginnen? Wel, je bent niet alleen. Ook Reese Witherspoon drinkt vrijwel dagelijks een groen sapje en onlangs deelde de actrice haar favoriete recept op haar Instagramaccount. Zeker eens proberen, dus!

Op haar Instagramaccount deelde Reese Witherspoon onlangs haar favoriete smoothierecept. Zelf kreeg ze het recept van haar ‘Little Fires Everywhere’-collega Kerry Washington en naar eigen zeggen drinkt ze de groene smoothie nu al jaren bijna dagelijks. Dat wil iets zeggen natuurlijk!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeker tijdens de zomermaanden zijn smoothies heerlijk verfrissend en is het bovendien ook een makkelijke manier om aan je dagelijkse portie groenten en fruit te komen. Reese zelf drinkt de smoothie als ontbijt en dit geeft haar zeker tot aan de lunch een voldaan gevoel. Haar tip? Maak meteen een dubbele portie en bewaar de tweede helft in de koelkast voor de volgende dag. Zo hoef je niet elke dag je blender uit de kast te halen.

Welke ingrediënten heb je nu juist nodig?

  • 2 kroppen Romeinse sla
  • 115 gram spinazie
  • 120 ml kokoswater
  • Een rijpe banaan
  • 1 appel
  • 1 peer
  • Een citroen
  • Selderij (optioneel)
  • Amandelpasta (optioneel)

Dankzij deze groene smoothie krijg je niet alleen ontzettend veel vezels binnen, maar ook proteïnen, vitamine A en vitamine C. Wie wat extra gezonde vetten wil binnenkrijgen, voegt best nog een beetje van de amandelpasta toe.

Het favoriete groene sapje van Reese brengt trouwens nog een aantal andere voordelen met zich mee. Net omdat het zo rijk is aan vitaminen helpt het om je huid, nagels én haar gezond te houden. Zo is de actrice het recept ook te weten gekomen. Toen ze enkele jaren geleden tijdens een awardceremonie naast Kerry Washington zat, vroeg ze aan haar hoe het kwam dat haar huid er zo prachtig uitzag. Kerry zelf reageerde dat haar smoothierecept er voor iets tussen zat.

Lees ook: