Home Lifestyle BETTER BE PREPARED: 7 x griezelige podcasts om je voor te bereiden...

BETTER BE PREPARED: 7 x griezelige podcasts om je voor te bereiden op Halloween

Disclaimer: wij zijn niet verantwoordelijk voor een verhoogde hartslag noch voor een luide gil of angstig telefoontje naar de mama.

Halloween griezelige podcasts
© Getty

Halloween, niet iedereen zit er op te wachten. Toch moeten we ook dit jaar 31 oktober weer met veel heksenhoeden, valse spinnen – oef – en een overload aan horrorfilms op de buis zien te overleven. Onder het motto ‘je weet maar nooit’ kan je je met deze podcasts voorbereiden én misschien zelfs warm maken voor de griezeligste dag van het jaar.

Neem je warmste dekentje bij de hand, sluit de gordijnen en ga vooral niet kijken als je iets verdachts hoort op de gang. Beluister (een van) deze podcasts om je toch een beetje voor te bereiden op de dag die je zo verafschuwt: Halloween. Oh ja: laat voor de zekerheid ook de telefoon rinkelen en neem vooral níét op.

1 / 7
Unwell
Alice isn’t dead
Strange and Unusual
Ghost in the Burbs
The White Vault
Generation Why
Haunted Places
Unwell
Unwell

Lillian Harper verhuist naar het stadje Mt. Absalom in Ohio om voor haar zieke en vervreemde moeder Dorothy te zorgen. Ze trekt er in in het hotel dat al generaties lang door haar familie draaiende wordt gehouden. Tijdens haar verblijf ontdekt ze er samenzweringen, leert ze er geesten kennen en maakt ze kennis met nieuwe familieleden die tot het vreemde assortiment aan bewoners van het huis behoren.

Je kan alle 16 afleveringen van Unwell beluisteren via Spotify.

Alice isn’t dead
Alice isn’t dead

Ben je in de stemming om helemaal op te gaan in een spannend verhaal? Dan is de verhaallijn van de podcast ‘Alice ins’t dead’ misschien wel iets voor jou. De podcast volgt een vrachtwagenchauffeur die het land doorkruist om haar vermiste vrouw Alice op te sporen. Het avontuur neemt je mee naar haar griezelige ontmoetingen en laat je de vreemde gebeurtenissen samen met de chauffeur beleven. De podcast is zo goed dat hij zelfs in een roman werd gegoten.

De podcast telt 51 afleveringen die je allemaal via Spotify kan beluisteren.

Strange and Unusual
Strange and Unusual

De naam van de serie verklapt het al: de podcast ‘Strange and Unusual’ focust zich op griezelige mysteries. Een donkere geschiedenis vol mythes en wrede moorden staat centraal. De podcast speelt in op de angsten van luisteraars door verschillende verhalen te brengen. Denk: cold cases, verdwaalde spoken en bezeten huizen. Eentje om af en toe een gil bij te slaken, dus!

De afleveringen van de podcast duren gemiddeld maar liefst 5O minuten en zijn allemaal via Spotify te beluisteren.

Ghost in the Burbs
Ghost in the Burbs

Tijdens het luisteren van de podcast ‘Ghost in the Burbs’ zou het weleens kunnen dat je het onderscheid tussen fictie en de echte wereld niet meer kan maken. Hij doet je namelijk twijfelen aan werkelijk alles. Geen schrik? Begin dan bij het begin en spring niet meteen naar de vijfde aflevering. De podcast volgt Liz Sower, een vrouw die bij verschillende buurtbewoners gaat aankloppen om hun meest griezelige verhalen op tape te zetten.

Je kan alle afleveringen van ‘Ghost in the Burbs’ via Apple Podcast ontdekken.

The White Vault
The White Vault

In ‘The White Vault’ trekt een team naar het sneeuwige Spitsbergen, ten noorden van Noorwegen, om reparaties uit te voeren op een alarmcentrale. Het verhaal wordt verteld aan de hand van gevonden foto’s en met een cast van personages die probeert te achterhalen wat er aan de hand is. Vooral nadat ze merken dat ze veel grotere problemen hebben dan alleen een defecte zender.

Je kan de griezelige podacst ‘The White Vault’ op Spotify beluisteren.

Generation Why
Generation Why

Ben je een fan van horrorverhalen die gebaseerd zijn op waargebeurde feiten? Maak op Halloween dan zeker tijd voor de podcast ‘Generation Why’. De serie neemt zijn luisteraars terug in de tijd om waargebeurde cold cases op te lossen. De podcast wijkt af van de klassieke horrorverhalen, maar jaagt je ongetwijfeld de stuipen op het lijf.

‘Generation Why’ telt maar liefst 200 aflevering die je allemaal via Spotify kan beluisteren.

Haunted Places
Haunted Places

De podcast ‘Haunted Places’ gaat nóg een stapje verder en neemt je mee naar bezeten huizen en gebouwen. Zie het als een globetrotter van de meest enge en mysterieuze plekjes op aarde. Van een spookachtig kasteel in Denemarken over het Colosseum in Rome tot de Servische stad Kisiljevo waar ook nu nog steeds paranormale activiteiten worden waargenomen.

Ook ‘Haunted Places’ kan je op Spotify terugvinden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.