Home Lifestyle ‘Grey’s Anatomy’ zal de wereldwijde coronacrisis aankaarten in het zeventiende seizoen

‘Grey’s Anatomy’ zal de wereldwijde coronacrisis aankaarten in het zeventiende seizoen

Showrunner Krista Vernoff vertelde in een panelgesprek dat de schrijvers contact hadden met verschillende artsen en ander ziekenhuispersoneel.

grey's anatomy
© ABC

Eind dit jaar verschijnt normaal gezien het zeventiende (!) seizoen van ‘Grey’s Anatomy’ op de buis en de makers van de serie zijn momenteel dan ook druk bezig met de verhaallijn. Zo hebben de schrijvers samengezeten met enkele dokters om meer te weten te komen over hun ervaringen met de coronacrisis.

De makers van ‘Grey’s Anatomy’ zijn momenteel druk in de weer met de voorbereidingen van het zeventiende seizoen. De productie zelf is nog niet begonnen, maar de schrijvers weten wel al welk verhaal ze willen brengen. Zo zijn ze met een aantal dokters gaan praten om te weten te komen hoe zij de coronacrisis ervaren hebben. Dat werd bevestigd door showrunner Krista Vernoff.

‘We gaan deze pandemie zeker aankaarten. We kunnen niet het langstlopende medisch drama zijn om dan vervolgens niets te doen met hét medische verhaal van onze geschiedenis’, aldus Vernoff in een panel van Television Academy. Het is ook niet de eerste keer dat de serie zich baseert op de actualiteit. Zo kwamen in het verleden al thema’s zoals immigratie, het homohuwelijk en massaschietpartijen aan bod in ‘Grey’s Anatomy.’

Erg emotionele verhalen

Volgens showrunner Krista Vernoff heeft de reeks niet alleen de opportuniteit, maar ook de verantwoordelijkheid om een aantal van deze verhalen te vertellen. Verder gaf ze nog mee dat de gesprekken met het medisch personeel heel emotioneel waren. ‘Wij waren vaak de eerste mensen aan wie ze hun verhaal konden doen. Ze waren lijkbleek, aan het trillen en hadden het moeilijk om hun tranen te bedwingen. Ze vertelden alsof het om een oorlog ging waar ze niet voor getraind waren.’

Vernoff vertelde ook nog dat Owen Hunt (gespeeld door Kevin McKidd) waarschijnlijk het voortouw zal nemen in de afleveringen waar het coronavirus centraal staat. Wegens de militaire achtergrond van zijn personage is hij daar de geknipte kandidaat voor. Wanneer het zeventiende seizoen van ‘Grey’s Anatomy’ verschijnt, is nog niet geweten, maar vermoedelijk gaan de nieuwe afleveringen dit najaar nog van start.

Lees ook: