Home Lifestyle MUST DOWNLOAD: Grazer, de nieuwe (gratis!) datingapp die vegetariërs en vegans koppelt

MUST DOWNLOAD: Grazer, de nieuwe (gratis!) datingapp die vegetariërs en vegans koppelt

Het proberen waard, niet?

© Eugene Chrystiakov via Unsplash

Vegetariërs en vegans, unite! Er is een namelijk een gloednieuwe datingapp gelanceerd waarmee je vanaf nu komaf maakt met de grootste afknapper die jullie zich kunnen voorstellen: iemand die het niet apprecieert dat je geen vlees of andere dierlijke producten eet. Hallelujah!

Van Tinder over Grindr tot Happn: het gamma aan datingapps is eindeloos geworden. Toch is het nog altijd niet voor iedereen even makkelijk om de prins(es) op het witte paard via zulke applicaties te vinden. Vegans en vegetariërs voelen zich hoogstwaarschijnlijk aangesproken, want helaas zijn er nog steeds ontzettend veel singles die een relatie met een veganist of vegetariër niet zien zitten, God weet waarom. Gelukkig krijgt de betalende app Veganific nu een beetje concurrentie, want er werd een tweede, volledig gratis datingapp voor vegans en vegetariërs gelanceerd.

‘The Cowspiracy’

Grazer werd eerder deze week toegevoegd aan de App Store van Apple en Play Store van Android. Het principe van de applicatie is poepsimpel en vergelijkbaar met die van Tinder: je maakt een account aan, vertelt of je vegetariër of veganist bent, stelt jezelf op een originele manier voor, krijgt verschillende matches en kan een conversatie starten met de matches die je interesse opwekken. De rest van het verloop moet je zelf maar invullen. ?

Lewis Foster en Kip Andersen zijn de bedenkers van de app en die laatste kan je misschien wel bekend voorkomen. Andersen is een filmregisseur die onder meer de regie van de documentaires ‘The Cowspiracy‘ en ‘What The Health‘ op zich nam. Beide docu’s staan volledig in het teken van de impact die de vleesindustrie op ons milieu heeft. Omdat het duo veganisme wil normaliseren, kwamen ze op het idee om een app te lanceren die vegetariërs en vegans met elkaar verbindt. Niet alleen om de ware liefde te vinden, maar ook om nieuwe vrienden te maken.

55% vrouwen

‘Mensen vertelden me hoe ze worstelen om gelijkgestemden te leren kennen. Het is namelijk belachelijk moeilijk om iemand zoals jezelf tegen het lijf te lopen, zeker als je weet dat amper 2% van de bevolking tot jouw community behoort‘, vertelde Foster tijdens een interview met Metro. ‘Bij vegans is het probleem vooral bij vrouwen nog groter. 63% van alle veganisten is van het vrouwelijke geslacht, wat betekent dat het voor een heteroseksuele vrouw heel moeilijk is om een andere veganist te vinden met wie ze een klik heeft.’

Toch ziet de toekomst van de app er volgens Foster rooskleurig uit. ‘Ongeveer 55% van onze gebruikers zijn vrouwen. Dat betekent dat er dus een mooie balans is tussen de geslachten en dat is uniek voor een datingapp’, liet hij nog weten. Misschien toch het proberen waard dan?

Je kan de app downloaden voor iOS en voor Android.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.