Home Lifestyle Gevaarlijke nieuwe hype op Facebook: The Bleach Challenge

Gevaarlijke nieuwe hype op Facebook: The Bleach Challenge

Jongeren filmen zichzelf terwijl ze bleekwater drinken.

YouTube Mannntv

De nieuwste hype op Facebook heet The Bleach Challenge. Daarbij moeten jongeren bleekwater drinken, maar zoals we allemaal weten, is dat enorm gevaarlijk. Het goedje veroorzaakt immers ernstige brandwonden in de slokdarm.

Om de zoveel tijd passeert er een nieuwe uitdaging op Facebook. De meeste hypes zijn onschuldig en plezant, zoals The Ice Bucket Challenge. Ze dragen zelfs hun steentje bij aan de maatschappij door op een ludieke manier een actueel probleem onder de aandacht te brengen of een goed doel te steunen. Zo kieperden duizenden mensen een emmer ijswater over zich heen en stortten ze een geldsom aan een ALS-organisatie.

Brandwonden

The Bleach Challenge daarentegen, die nu opmars maakt, is complete onzin. In Amerika is hij al een tijdje een rage, en nu wagen ook Belgische jongeren zich aan de hype. Ze dagen elkaar uit om een glas bleekwater te drinken en hun stoot vast te leggen op camera. Op YouTube circuleren er al verschillende filmpjes. Nochtans is bleekwater of javel bijzonder gevaarlijk. Zo werd afgelopen weekend een 17-jarige jongen opgenomen in het ziekenhuis door brandwonden aan zijn slokdarm.

Dodelijk

Bleekwater drinken kan vanaf een hoeveelheid van 10 milliliter zelfs dodelijk zijn. Het antigifcentrum raadt aan om niet te braken na het innemen van bleekwater. Het is beter om veel water te drinken en onmiddellijk naar de spoeddienst te gaan. We zijn fan van veel rages die overwaaien uit Amerika en we zijn graag mee met de nieuwste trends, maar we hopen dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt en het bleekmiddel gewoon aanwendt waarvoor het dient: als schoonmaak – en ontsmettingsmiddel.

Bron: VTM Nieuws

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.