Home Lifestyle OPGEPAST: deze gevaarlijke slaapkamertrend zorgt voor urenlange irritatie

OPGEPAST: deze gevaarlijke slaapkamertrend zorgt voor urenlange irritatie

Gelukkig bestaan er wel een aantal veilige alternatieven.

slaapkamertrend
Shutterstock

De meeste mensen experimenteren graag eens in de slaapkamer, maar nu is er een trend opgedoken die je maar beter niet kan proberen. Steeds meer koppels gebruiken Vicks VapoRub tijdens een vrijpartij (het is de bedoeling dat je het in je lady business smeert), maar dit is absoluut geen goed idee. ‘Een trend die heel sterk af te raden is’, aldus seksuologe Goedele Liekens in Het Nieuwsblad.

Normaal gezien gebruiken we Vicks VapoRub om een verkoudheid te bestrijden, maar het goedje kan blijkbaar nog op een andere manier gebruikt worden. Zo zou het down under een tintelend gevoel geven en helpt het tegen schimmelinfecties. De muntfrisse geur die je ruikt wanneer je je onderbroek aan- en uittrekt, krijg je er gratis en voor niets bij.

Don’t try this at home

Je hoort het al: probeer deze trend absoluut niet zelf. ‘Vicks VapoRub is daar natuurlijk niet voor gemaakt. Als het goedje in de open slijmvliezen terechtkomt, kunnen er al snel schadelijke stoffen in het bloed belanden’, zegt seksuologe Goedele Liekens in Het Nieuwsblad.

De kans op permanente schade is gering, maar je kan wel op een hevige irritatie rekenen en dit gedurende een paar uur. ‘Vicks is echt niet makkelijk eraf te wassen. Wie er zich toch aan gewaagd zou hebben, zal het alleszins ferm uitzweten.’

Wie toch zin heeft om te experimenteren, kan bijvoorbeeld op de website van Upperdare een veilig alternatief vinden. Hier verkopen ze een aantal gels of crèmes die een tintelend gevoel geven en die je zonder zorgen kan gebruiken.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.