Home Lifestyle Dankzij deze geschrapte ‘GoT’-scène weten we eindelijk wat er gebeurde met de...

Dankzij deze geschrapte ‘GoT’-scène weten we eindelijk wat er gebeurde met de baby van Cersei

Actrice Lena Headey schept duidelijkheid.

© HBO

Cersei was in seizoen 7 van ‘Game of Thrones’ opnieuw in verwachting. In het allerlaatste seizoen werd over die zwangerschap bijna niks meer gezegd. Dat doet vele fans twijfelen of ze wel écht zwanger was. Actrice Lena Headey schept nu eindelijk duidelijkheid in een interview.

Cersei raakte in het zevende seizoen van de topserie ‘Game of Thrones’ opnieuw zwanger van haar broer Jaime. Het was hun vierde kindje samen, maar de andere drie stierven – geheel in ‘GoT’-stijl – een verschrikkelijke dood. Broer en zus waren in de wolken met de komst van hun kleine spruit, dé erfgenaam voor de IJzeren Troon, maar in het allerlaatste seizoen werd er plots bijna geen woord meer gerept over die baby. Meer nog, Cersei dronk gewoon haar wijntjes verder alsof er helemaal geen nieuw leven in haar buik groeide.

Grootste bondgenoot

Daarom dachten veel fans dat de blondine deed alsof ze in verwachting was. De liefde tussen Jaime en Cersei was ondertussen toch al een beetje bekoeld nadat die laatste besloot om haar ‘vredespact’ met Daenerys en Jon te schenden en ze schaamteloos te verraden. Jaime koos dan weer wél voor de goede kant, en vocht mee tegen de Night King en zijn leger van doden.

Terwijl Jaime zijn leven waagde op het strijdtoneel lag zijn minnares en grote liefde in bed met Euron. Ze maakte hem zelfs wijs dat ze zíjn baby droeg zodat ze haar grootste bondgenoot niet zou verliezen. Dat was trouwens een van de enige momenten in seizoen acht dat de baby ter sprake kwam.

Het is zoals alles bij ‘GoT’ nogal ingewikkeld. Het komt erop neer dat we eigenlijk nooit echt een antwoord kregen op de vraag: is ze écht zwanger? Actrice Lena Headey, die Cersei acht seizoenen lang met verve vertolkte, schiep in een interview op Comic Con in München nu eindelijk duidelijkheid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Traumatisch moment

De makers van de populaire reeks namen in seizoen zeven blijkbaar een scène op waarin ze de baby verloor. ‘Dat was echt een traumatisch moment voor Cersei en het heeft de serie nooit gehaald’, aldus Lena. ‘Ik vond het geweldig om dat te spelen omdat ik dacht dat je zo beter zou begrijpen waarom ze de dingen doet die ze doet in het allerlaatste seizoen.’ Daarmee bedoelt ze uiteraard dat ze haar eigen doodsvonnis tekende door zich niet over te geven aan Daenerys. Die bewuste – en ongetwijfeld legendarische – scène van haar miskraam werd helaas geschrapt en bijgevolg nooit uitgezonden, waardoor iedereen tijdens de grote finale in de waan bleef dat ze nog steeds zwanger was.

Lees ook: