Home Lifestyle MOAH GERTJE: we weten eindelijk wie de opvolger van Gert Verhulst wordt...

MOAH GERTJE: we weten eindelijk wie de opvolger van Gert Verhulst wordt in ‘Samson & Gert’

© Studio 100

De allereerste afscheidsshow van Samson & Gert is een feit en dat betekent dat we ein-de-lijk weten wie Gertje opvolgt. Wij zijn helemaal door het dolle heen met de aankondiging van het nieuws, al zal het wel nog even wennen zijn.

Het is met ontzettend veel pijn in het hart dat we afscheid moeten nemen van Gertje. Zijn rode hemdje en spijkerbroek blijven vanaf nu mooi in zijn kleerkast hangen, maar zullen wel voor eeuwig in ons geheugen gegrift staan. Hij geeft de fakkel vandaag door aan een ‘extra’ baasje van Samson en dat is niet Viktor Verhulst of James Cooke.

Wie o wie?

Marie Verhulst (24) mag voortaan met de pratende viervoeter op bezoek bij Alberto en meneer de burgemeester, want zij wordt de opvolger van Gertje. Dat nieuws werd vandaag tijdens de eerste afscheidsshow bekendgemaakt en hoewel wij eventjes zullen moeten wennen aan de commando’s van Marie, zijn we wel aangenaam verrast door het nieuws. Tijdens de show werd er trouwens bewust niet van een ‘nieuw’, maar wel van een ‘extra’ baasje voor Samson gesproken.

© Studio 100

In de ontroerende videoclip van ‘Het allerlaatste liedje’ konden we al een glimp van dat baasje opvangen, maar het was koffiedik kijken wie we in de laatste seconden van de videoclip konden zien. Tijdens de middagpauze werd er op onze redactie dan ook regelmatig gediscussieerd. De ene zag Viktor Verhulst wel in de voetsporen van zijn papa treden, de andere dan weer helemaal niet en hoopte dat het James Cooke zou worden. Alleen redactrice – en fervente ’Samson & Gert’-fan – Eline had het bij het rechte eind, want zij was er rotsvast van overtuigd dat Marie haar papa zou opvolgen.

‘Samson & Marie’

En jawel hoor: het was de vrolijke Marie die tijdens de afscheidsshow in een rode T-shirt en jeansrokje op het podium verscheen. En dat is niet alleen voor ons, maar ook voor de acteurs een grote verrassing. Wie de opvolger van Gert zou worden, was ook voor de cast top secret. ‘Zelfs wij, de vaste cast, weten niet wie het wordt’, vertelde Koen Crucke (aka Alberto Vermicelli) eerder deze week tijdens een interview op Qmusic. We hebben wel een donkerbruin vermoeden dat ze het met de dochter van Gert zullen weten te vinden.

Marie speelde in 2012 een gastrol in de Studio 100-reeks ‘ROX’ en brak twee jaar later door met haar rol als Charlie in de jeugdserie ‘Ghost Rockers’. Vanaf nu zullen we haar dus ook aan de zijde van Samson aan het werk kunnen zien. Als klap op de vuurpijl zong Marie tijdens de afscheidsshow ook meteen hun allereerste single: ‘Marie & Samson’. De bijhorende clip komt uit op 10 januari volgend jaar. ‘Ik ben heel blij dat het nieuws eindelijk aan de buitenwereld mag verkondigd worden’, liet ze weten. ‘Ik besef dat het grote schoenen zijn om te vullen, maar ik ga mijn uiterste best doen.’ Marie zal deze zomer trouwens ook in Plopsaland de Panne te zien zijn met een nieuwe zomershow.

© Studio 100

We moeten gelukkig nog niet meteen afscheid nemen van Gertje, want het onafscheidelijke – of dat dachten we toch – duo treedt nog tot en met 18 april 2020 op in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Wees er wel snel bij, want de tickets vliegen de deur uit! Je kan ze hier bestellen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.