https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Control-Alt-Delete: zo reset je je brein voor meer geluk

Control-Alt-Delete: zo reset je je brein voor meer geluk

'Als je je concentreert op wat je niet kan, zal je steeds meer niet kunnen. Als je focust op wat lukt, zal je meer successen boeken'

gelukkiger worden
© Getty

Hersenen: je hebt ze uiteraard nodig, maar ze maken het ons soms zó moeilijk. Neurochirurg Veerle Visser-Vandewalle schreef een boek over hoe je je gelukkig kan denken.

Neurochirurg Veerle Visser- Vandewalle, beroemd in Vlaanderen sinds ‘Topdokters’ op VIER, werkt in het ziekenhuis van Keulen en is een autoriteit op het vlak van deep brain stimulation (DBS): ze plaatst bij patiënten op heel specifieke plaatsen diep in de hersenen elektrodes om een elektrisch onevenwicht in het brein aan te pakken. Dat werkt onder andere bij de ziekte van Parkinson en het syndroom van Gilles de la Tourette. Na zich jarenlang te hebben verdiept in de werking van onze hersenen, zette ze haar kennis om in een boek voor haar achttienjarige zoon Casper: Plato & Cola of het geheim van jouw brein. Met haar inzichten wil ze hem helpen zo vlot mogelijk de overgang naar de volwassenheid te maken. Een beetje filosofisch, maar oh zo interessant! En wist je dat je je gelukkig kan denken?

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!