Home Lifestyle COOL: vanavond zal er een gedeeltelijke maansverduistering te zien zijn

COOL: vanavond zal er een gedeeltelijke maansverduistering te zien zijn

maansverduistering
© Getty Images

Wij kijken vanavond voor een keer níét naar Netflix, maar wél naar de hemel. Rond 22 uur zal er namelijk een gedeeltelijke maansverduistering zichtbaar zijn. Cool!

Vanavond voor de buis zitten, zou jammer zijn. Wij zitten straks namelijk liever voor ons raam, en wel voor de gedeeltelijke maansverduistering die omstreeks 22 uur van start gaat.

Om 22.02 uur trekt de maan door de schaduw van de aarde. Concreet: de linkerkant van de maan zal langzaam donkerder worden. De maximale verduistering zal pas rond 23.31 uur plaatsvinden. Dan zal zo’n 65% van de maandiameter zijn verduisterd. Vervolgens zal de maan stilaan weer wegtrekken uit de schaduw.

Tijdens de maaneclips voorziet volkssterrenwacht Urania in Hove vier voorstellingen in het planetarium om 20u, 20u30, 21u en 21u30. De toegang hiervoor bedraagt 5 euro. Uranialeden bezoeken het planetarium gratis.

Bij mooi weer staat Urania vanaf 21u tot 23u30 met sterrenkijkers op het dakterras van het MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen. Surf voor meer info naar www.urania.be.

Lees ook: