Home Lifestyle ‘Game of Thrones’ verstopt wereldwijd 6 IJzeren tronen

‘Game of Thrones’ verstopt wereldwijd 6 IJzeren tronen

Fans kunnen aan de hand van video's op zoek gaan naar de mysterieuze locatie.

© hbo

Droom je ervan om zélf plaats te nemen op de IJzeren troon? ‘Game of Thrones’ verborg wereldwijd 6 exemplaren, en vraagt fans om er naar op zoek te gaan.

Of je nu team Snow, team Daenerys, team Cersei of team Night King bent, het zou toch vooral leuk zijn als je lekker zelf zou kunnen plaatsnemen op de IJzeren troon als heerser van de Zeven Koninkrijken van Westeros. Het nieuwe en allerlaatste seizoen van ‘Game of Thrones’ start half april, maar fans zijn het wachten beu en beginnen nu echt wel ongeduldig te worden. Daarom besloten de makers om ze die laatste weken ‘nuttig’ bezig te houden, en riepen ze een ‘quest‘ in het leven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Midden in een bos of omringd door pakken sneeuw

De opdracht is om zes verschillende IJzeren tronen te vinden die verborgen zijn ergens op deze aardbol. In verschillende video’s op hun website #ForTheThrone zie je een glimp van de locatie, dus aan jou om uit te vogelen waar ze zich exact bevinden. Als je er eentje vindt of de tijd verstrijkt, dan komt de video van de tweede troon online. Zo gaat het door tot ze allemaal ontdekt zijn.

Voor wie denkt dat het supergemakkelijk is, guess again! De tronen bevinden zich niet op heel herkenbare plaatsen zoals bijvoorbeeld onder de Eiffeltoren. Zo stond de eerste ergens midden in een bos en het enige wat je dus in het filmpje zag, waren bomen. Twee diehard fans slaagden er wonderwel in om het voorwerp op te sporen. Het bevond zich in Puzzlewood in Gloucestershire in Engeland, waardoor de zoektocht naar nummer twee kan beginnen. Die staat volgens een video ergens in een sneeuwlandschap.

Het is een mysterieus spel, want we weten niet wat de bedoeling juist is van deze quest en of er eigenlijk wel een beloning aan vasthangt. Als we de wereld rondreizen op zoek naar een stuk uit een decor, dan vrees ik dat we toch een beetje motivatie nodig hebben. Raakte je toch geprikkeld om mee te doen, dan heb je nog tot 2 april de tijd om de overige tronen te ontdekken. Succes! Wij hopen alleszins dat het achtste seizoen iets spannender is dan deze vreemde zoektocht.

Lees ook: