Home Lifestyle Ga je deze zomer op reis? Dit zijn de veiligste landen ter...

Ga je deze zomer op reis? Dit zijn de veiligste landen ter wereld

België staat op een verrassende plaats in het lijstje.

SHUTTERSTOCK

Heb je deze zomervakantie een reisje in het vooruitzicht? Check dan zeker eens waar je droombestemming staat in het lijstje van de meest veilige landen.

Het Amerikaanse studiebureau Gallup stelde een lijst op met de meest veilige en onveilige landen ter wereld. Ze deden dat op basis van een rondvraag bij de inwoners: hoe veilig voelen zij zich in hun eigen land? Durven ze ‘s nachts in hun eentje op straat rond te lopen? Hebben ze vertrouwen in de lokale politiek? Werden ze ooit al eens aangevallen of beroofd?

De antwoorden op al die vragen van zo’n 150.000 mensen in 142 landen resulteerde in een eerste plaats voor Singapore en een laatste plaats voor Venezuela. Die landen hadden respectievelijk 97 en 44 als veiligheidsscore.

11de plaats

Blijf je deze zomervakantie gezellig thuis omdat het hier toch zo veilig is in ons Belgenlandje? Wel, verrassend genoeg staat ons land net niet in de top 10. België eindigt op de 11de plaats met een veiligheidsscore van 83. We delen die score met landen als Nieuw-Zeeland, Slowakije en Rwanda. Nederland staat op een mooie gedeelde 6de plaats met een score van 88. Hieronder staat de volledige lijst. Misschien wel eens interessant om te checken voor je het vliegtuig op stapt…

Toch moeten we een kanttekening plaatsen bij deze resultaten. De informatie werd verkregen door middel van een enquête bij de inwoners zelf, maar die mensen durven niet altijd de waarheid te spreken over de situatie in hun land. Ze zijn bang dat het onderzoek niet vertrouwelijk is en vrezen represailles, waardoor de uitkomst soms wat vertekend is en niet zozeer de werkelijke veiligheidssituatie weergeeft. Kijk maar naar de vreemde hoge plaats voor Oezbekistan, een land dat nu niet bepaald bekendstaat voor zijn veiligheid.

Nog meer reisinspiratie:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.