Home Lifestyle Makers van ‘Framing Britney Spears’ denken aan een vervolg van de documentaire

Makers van ‘Framing Britney Spears’ denken aan een vervolg van de documentaire

'We hebben nog veel beeldmateriaal niet gebruikt én kregen nieuwe interessante informatie.'

Framing Britney Spears
© Getty

Afgelopen donderdag zond Telefacts NU de veelbesproken documentaire ‘Framing Britney Spears’ uit. Die verscheen begin deze maand al in de Verenigde Staten en deed met een aantal schokkende beelden heel wat stof opwaaien. Maar er zijn volgens de makers van de docu nog veel meer van die beelden. Beelden die ze misschien wel in een vervolg willen gieten.

De hashtag #FreeBritney is sinds begin deze maand trending en dat heeft alles te maken met ‘Framing Britney Spears’. De documentaire werpt een ander licht op de tumultueuze carrière van de popster en legt de schuld van Britneys psychische problemen vooral bij de media, haar foute ex-liefdes en haar eigen vader James. Hij zou haar jarenlang onmenselijk behandeld hebben en ook nu het leven van de ‘Baby One More Time’-zangers nog steeds zuur maken. In 2008 kreeg hij namelijk conservatorship over zijn dochter, wat betekent dat hij al haar persoonlijke en zakelijke belangen behartigt en ze geen enkele keuze voor zichzelf mag maken. Ze heeft niets meer in de pap te brokken en daar profiteert hij ten volle van.

Nieuwe interessante informatie

Dat bevestigden de makers van de documentaire afgelopen weekend nog maar eens. In een interview met The Hollywood Reporter vertelden ze dat ze tijdens het maken ‘Framing Britney Spears’ geen enkel contact hadden met de popster, net omdat ze onder bewindvoering staat. Ook na de release van de docu bleef het verdacht stil aan Britneys kant. Het is in datzelfde interview dat Liz Day, de hoofdredacteur van de documentaire, laat vallen dat ze een vervolg niet uitsluiten. Enerzijds omdat ze niet hadden verwacht dat het zo’n succes zou worden en anderzijds omdat ze nog veel meer beelden hebben die gebruikt kunnen worden.

‘We hebben nog veel beeldmateriaal dat we uiteindelijk niet hebben kunnen verwerken in “Framing Britney Spears“‘, aldus Day. ‘We hebben de voorbije weken trouwens opnieuw heel wat interessante informatie verkregen die we verder gaan onderzoeken, dat beloven we.’ Ze sluiten een vervolg niet uit en zouden daarin graag nog meer focussen op de bewindvoering waar de zangeres onder lijdt. ‘Het is duidelijk dat haar vader niet de enige persoon is die hieraan werkte. Hij is ook niet de enige persoon die geld verdiende aan de juridische constructie.’

Of het vervolg er wel degelijk komt, is nog niet officieel bevestigd, maar de kans is in ieder geval groot. Netflix liet trouwens vorige week ook al weten dat het aan een documentaire over de bekende blondine werkt. To be continued…. 

Lees ook: