Home celebs Kim Kardashian vraagt officieel scheiding aan van Kanye West

Kim Kardashian vraagt officieel scheiding aan van Kanye West

Kimye is verleden tijd.

kim kardashian scheiding
© getty

Het ging al een hele tijd niet meer zo goed tussen Kim Kardashian (40) en Kanye West (43), maar de breuk is nu definitief. Kim vroeg namelijk officieel de scheiding aan.

De Kardashians/Jenners mogen nog zo veel succes hebben op professioneel vlak, maar op relationeel vlak kenden ze al heel wat tegenslagen. Ongeluk in het spel is geluk in de liefde, gaat het gezegde, maar in het geval van de populaire familie is het sowieso omgekeerd. Dit keer is het Kim die haar relatie ziet stranden. Geruchten deden al lange tijd de ronde dat haar huwelijk met rapper/ontwerper Kanye West op springen stond, en gisteren ging die bom finaal af. Kim zou namelijk officieel de scheiding aangevraagd hebben. Amerikaanse media zagen dit in de rechtbankverslagen.

Huwelijkscontract en voogdij

Kim Kardashian en Kanye waren bijna zeven jaar getrouwd en hebben vier kinderen samen: North, Chicago, Psalm en Saint. De reden van de scheiding volgens de officiële aanvraag zijn onverenigbare verschillen. Kim wil wel een gezamenlijke voogdij over hun kroost. Verder zou het koppel een huwelijkscontract hebben waarin staat hoe hun talrijke bezittingen worden verdeeld.

Het nieuws komt niet onverwacht. Het ging al een hele poos niet meer zo goed tussen de twee, dat werd pijnlijk duidelijk tijdens een van de speeches die Kanye hield wanneer hij zich vorig jaar kandidaat stelde om president van Amerika te worden. In tranen vertelde hij daar een wel heel private kwestie. Zo zou hij gewild hebben dat Kim een abortus liet uitvoeren toen ze zwanger was van haar eerste kindje. Iets wat uiteraard niet doorging , want het koppel kreeg North. Daarna postte de rapper een aantal tweets waarin hij niet zo lief was voor zijn schoonfamilie. Kim nam het in de media op voor haar man en maakte bekend dat hij worstelt met een bipolaire stoornis. Maar achter de schermen was er iets gebroken tussen de twee en spendeerden ze meer en meer tijd apart.

Relatie tijdlijn

Kimye begon in 2012 te daten en ze kregen een jaar later hun eerste kindje. Later in 2013 vroeg Kanye Kim ten huwelijk in een leeg stadium in San Francisco. In mei 2014 stapten ze in het huwelijksbootje in het zonnige Italië. Voor Kanye is dit zijn eerste scheiding. Kim heeft er al twee achter de rug: met basketbalspeler Kris Humphries, al duurde dat huwelijk maar 72 dagen, en met muziekproducer Damon Thomas.

Lees ook: