Home Lifestyle Food Wat eten we vanavond? Gemarineerde zalm met quinoa, rijst en courgette.

Wat eten we vanavond? Gemarineerde zalm met quinoa, rijst en courgette.

Supersnel & lekker!

Gedaan met de vraag 'Wat schaft de pot vandaag?'. Wij zorgen namelijk voor kookinspiratie. Gezond, easy en het allerbelangrijkste: lekker!

Ingrediënten

Voor de rijst

  • 1 zakje Uncle Ben's Express Rijst & Quinoa
  • 1 ui, versnipperd
  • 1/2 courgette, in kleine blokjes
  • kokosolie (om te bakken)
  • een handvol bladpeterselie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 bouillonblokje (vis)
  • water
  • gebakken uitjes

Voor de marinade

  • 1 zalmfilet
  • 2 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing

Bereiding

  1. Marineer de zalm eerst met het balsamicozijn, de olijfolie en de honing. Zet koel weg gedurende een uur.
  2. Snipper de ui, snij de courgette in blokjes.
  3. Stoof de ui aan in wat kokosolie in een grote pan. Voeg de courgette toe. Voeg de expressrijst toe.
  4. Los het bouillonblokje op in een bodempje water. Giet bij de rijst. Kruid met peper. Laat even verder pruttelen.
  5. Knijp de citroen uit boven de pan en voeg de bladpeterselie toe.
  6. Haal de zalm uit de koelkast en bak hem kort langs beide kanten.
  7. Dresseer het bord met het rijstmengsel en leg er een stukje gemarineerde zalm op.
  8. Serveer met een beetje gebakken uitjes en een plukje peterselie.

Deze lekkernij moet je proeven!
 

Bekijk de video hier

Redactrice Isa probeerde dit gerecht uit. 'Supersnel, gezond en bijzonder smaakvol. Echt wat je nodig hebt na een lange werkdag. Het is zo klaar.'

 

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

Lees ook

Wat eten we vanavond? Mini-pizza's van aubergine!

Dit gezond ontbijtje smaakt echt naar appeltaart

Tried & tested: cottage cheese pancakes

Tried & tested: glutenvrije bloemkoolpizza

Tried & tested: no-bake bosbessenkoekjes

Tried & tested: fluffy quinoa pancakes