Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Foodmatters.com

Wie heeft er honger?

Wat eten we vanavond? Mini-pizza’s van aubergine!

Gedaan met de vraag 'Wat schaft de pot vandaag?'. Wij zorgen namelijk voor kookinspiratie. Gezond, easy en het allerbelangrijkste: lekker!

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 2 middelgrote aubergines, in dunne plakken gesneden (2,5 cm)
  • 120 ml passata
  • 2 tl gedroogde oregano
  • ½ tl zout
  • peper

 

Voor de toppings

  • 10-12 olijven, ontpit en gehalveerd
  • 100 g champignons, in plakjes gesneden
  • 100 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout
  • peper
  • 2 el bocconcini (kleine mozzarella)
  • Handvol rucola of andere sla

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakpapier op een ovenplaat. Meng de passata met de oregano, het zout en de peper in een kommetje. Beleg de pizza's: begin met de tomatensaus en leg daarna de toppings op de aubergineplakjes. Bewaar de sla als afwerking. Schuif de auberginepizza's in de oven gedurende 15 à 20 minuten. Serveer met de sla.

Bron recept: Foodmatters.com

 

Bekijk ook

Dit gezond ontbijtje smaakt echt naar appeltaart

Tried & tested: cottage cheese pancakes

Tried & tested: glutenvrije bloemkoolpizza

Tried & tested: no-bake bosbessenkoekjes

Tried & tested: fluffy quinoa pancakes

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '