Home Lifestyle Food RECEPT: lekker én gezond noten-bananenbrood

RECEPT: lekker én gezond noten-bananenbrood

Gaan met die banaan!

Belga
Treur niet om die rotte banaan, maar gebruik hem om een overheerlijk bananenbroodje van te maken. Deze variant met extra nootjes is gezond én lekker!

Ingrediënten

Voor 1 brood (rechthoekige bakvorm, ca. 32 cm), 15 min. + 1 uur in de oven

700 g rijpe bananen (± 4 stuks) • het sap van 1/2 limoen • 140 g bruine suiker (eventueel te vervangen door 4 Medjoul-dadels, grote dadels) • 3 eieren • 1 vanillestokje • 250 g amandelmeel • 2 tl bakpoeder • 150 g grof gehakte hazelnoten

Zo gemaakt

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
     
  2. Pel de bananen, breek ze in kleine stukjes en pureer ze samen met het limoensap. Roer de suiker en de eieren dan door de bananenpuree.
     
  3. Snij het vanillestokje open in de lengte en schraap het merg eruit. Vermeng het amandelmeel met het bakpoeder en het vanillemerg. Doe het mengsel langzaam in de kom en roer door elkaar tot de droge ingrediënten vochtig zijn.
     
  4. Stort het deeg in de bakvorm, bestrooi met de hazelnoten en laat gedurende 50 à 60 minuten bakken.
     
  5. Dek na ± 45 minuten af met aluminiumfolie. Haal het brood uit de oven en laat het wat afkoelen alvorens het uit de vorm te halen. Laat afkoelen op een taartrooster.
Uit: Flair 47. Recepten: Jolien Hens.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.