Home Lifestyle Food RECEPT: heerlijke bananentaartjes met karamel

RECEPT: heerlijke bananentaartjes met karamel

Lekker zondigen!

BelgaImage
Het is vandaag Banana Cream Pie Day, dé dag waarop we ongegeneerd duizend bananentaartjes mogen verorberen. En laten we nu net een overheelijk recept voor bananentaartjes met karamel hebben liggen. Laat het smaken!

Ingrediënten

6 bananentaartjes • 60 min. + 25 min. in de oven

2 rollen kruimeldeeg (kant-en-klaar) • gedroogde erwten of bonen (om blind te bakken) • 250 g pure chocolade • 450 ml room • 20 ml rum • 2 bananen • karamelsaus (kant-en-klaar) • gehakte hazelnoten

Extra: 6 taartvormpjes (diameter: 10 à 12 cm) • bakpapier

Zo gemaakt

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Ontrol het deeg en steek er 6 rondjes uit die iets groter zijn dan de taartvormpjes. Leg ze in de met bakpapier beklede vormpjes. Beleg met bakpapier en bestrooi met gedroogde erwten. Bak het deeg 20 à 25 minuten in de oven. Haal het erna uit de oven, laat afkoelen en verwijder de erwten.

2. Hak de pure chocolade fijn en smelt die in een pannetje met 125 ml room. Meng samen met de rum tot een gladde massa en laat afkoelen.

3. Snij de bananen in plakjes. Verdeel ze over de taartvormpjes. Giet het chocolade-roommengsel erover. Laat 2 uur stollen in de koelkast.

4. Klop de rest van de room op en verdeel die over de taartjes. Werk af met de karamelsaus en de gehakte nootjes.

Meer lekkere recepten:

Bron: Flair 41, 2015. Bewerking: Lisa Lefever.