Home Lifestyle Food RECEPT: deze cocktail is de ultieme verfrissing tijdens zwoele zomerdagen

RECEPT: deze cocktail is de ultieme verfrissing tijdens zwoele zomerdagen

Ideaal voor vandaag dus!

Shutterstock
De weergoden beloven vandaag 22 graden, en dat is wat ons betreft dé perfecte temperatuur voor een cocktail (alsof we een excuus nodig hebben). Deze bruisende cocktail op basis van Perrier Roze Pompelmoes is de ultieme verfrissing tijdens zwoele zomerdagen. En we hebben een receptje mét en zonder alcohol!

Nieuwste smaakje in de Perrierfamilie? Perrier Roze Pompelmoes, 100% natuurlijk en helemaal suikervrij. En dat is volgens cocktailguru Hannah Van Ongevalle van The Pharmacy de perfecte basis voor een cocktail, of mocktail.

Hannah van Ongevalle Perrier

'Het is verfrissend als drankje en het speelt perfect in op twee belangrijke zomerse smaaktrends: de Roze Pompelmoessmaak zelf en de combinatiemogelijkheden met verse kruiden en lokale producten zoals honing of siroop. Roze pompelmoes gaat perfect samen met kruiden zoals rozemarijn, tijm en dille, maar ook met honing, agave- of vlierbloesemsiroop en rode vruchten.' je kan zelf de kruiden die je gebruikt op een zomerse BBQ subtiel verwerken in een drankje op basis van het bruisende water.

COCKTAIL: 'L'été Mexicain'

Ingrediënten

  • 4 cl mezcal (Siete Misterios Mezcal)
  • 3 cl vers citroensap
  • 3 cl vers ananassap
  • 2 cl suikersiroop of honing of agavesiroop
  • 1 kaneelstokje
  • 2 scheutjes angostura bitters
  • 5 cl PERRIER® Roze Pompelmoes
  • zeste van roze pompelmoes voor de extra geursensatie
  • ananasblad als versiering
  • rietje



Bereiding

Vul een groot longdrink- of wijnglas volledig met ijs (blokjes of geschaafd naar keuze). Voeg er de mezcal, het citroensap, ananassap, siroop of honing aan toe, samen met het kaneelstokje en 2 scheutjes angostura bitters. Top de cocktail af met PERRIER® Roze Pompelmoes en meng de ingrediënten met een zachte roerbeweging waardoor het sprankelende verfrissende karakter van deze zomerse cocktail intact blijft. Werk af met zeste van roze pompelmoes, het ananasblad en een rietje.

MOCKTAIL: 'Le Pample Douce'

Ingrediënten

  • 5 cl vers citroensap
  • 5 cl vers ananassap
  • 3 cl suikersiroop of honing of agavesiroop
  • 1 kaneelstokje
  • 10 cl PERRIER® Roze Pompelmoes
  • zeste van roze pompelmoes voor de extra geursensatie
  • ananasblad als versiering
  • rietje

Bereiding

Vul een groot longdrink- of wijnglas volledig met ijs (blokjes of geschaafd naar keuze). Voeg er het citroensap, ananassap, siroop of honing aan toe, samen met het kaneelstokje. Top de cocktail af met PERRIER® Roze Pompelmoes en meng de ingrediënten. Werk af met zeste van roze pompelmoes, het ananasblad en een rietje.

Perrier Roze Pompelmoes

Meer Flair? 

Lees ook ons magazine, nu voor maar 2 euro per week! Klik hier voor meer info.

 

Abo

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.