Home Lifestyle Food SAY WHAT: pizza zou gezonder zijn als ontbijt dan cornflakes

SAY WHAT: pizza zou gezonder zijn als ontbijt dan cornflakes

Shutterstock

Wie denkt goed te doen door z’n Frosties in te ruilen voor Special K, is eraan voor de moeite. De meerderheid van het aanbod ontbijtgranen in de supermarkt zit tjokvol suikers. Een kommetje cornflakes is dus niet de beste manier om je dag te starten. Wat dan wel? Pizza.

Pizza op bed? ?

Chelsey Amer, een diëtiste en voedingsdeskundige uit New York, wist online foodmagazine The Daily Meal te vertellen dat een stuk pizza meer vet en minder suiker bevat dan de meeste ontbijtgranen.

‘Door ‘s ochtends pizza te eten in plaats van cornflakes zal je geen sugar crash ervaren.’ Zo bevat 100 gr All-bran Plus zo’n 18 gram suiker en geen gezonde vetten, terwijl vrouwen maximaal 25 gram suiker per dag mogen eten.

Door ‘s ochtends pizza te eten in plaats van cornflakes zal je geen sugar crash ervaren.

Amer merkt ook op dat pizza meer proteïnen bevat dan een gemiddelde kom ontbijtgranen, waardoor je minder snel weer honger krijgt en een tussendoortje dus overbodig wordt.

Maar voor je de lokale pizzabezorger uit z’n bed belt, is het belangrijk om te weten dat pizza nog steeds niet bijzonder gezond is en een dagelijks pizzaontbijt dus geen goed idee is. ‘Maar het is wel een meer evenwichtige optie dan ontbijtgranen’, stelt Amer.

Nog een goed alternatief voor een kommetje Honey Loops is volgens Amer Griekse yoghurt met fruit (calcium + proteïne) of havermout met kaneel en fruit (vezels + antioxidanten).

‘Zelfs een restje van de avond ervoor kan fungeren als een gezond ontbijt, omdat het boordevol groenten zit én evenwichtig is, zoals bijvoorbeeld gegrilde kip met groenten en wat linzen of quinoa‘, adviseert Cynthia Sass, voedingsdeskundige bij Health.com.

Nog meer pizza: