Home Lifestyle Food Oh jee: de eerste vrouwengin is een feit

Oh jee: de eerste vrouwengin is een feit

Een leuke uitvinding of een lichtelijk seksistisch hebbeding?

ATV
We begrijpen het allemaal wel. Producenten willen hun producten zo nu en dan weleens toespitsen op bepaalde doelgroepen. Roze slabbetjes voor meisjes, blauwe sloefjes voor jongetjes en… Mom-gin voor vrouwen.

Gordon's, Bulldog, Hendrick's, Copperhead of zelfs de Vlaamse merken Blind Tiger en Bonnie & Clyde zijn allen nooit op de markt gekomen met een gin die een groep gindrinkers uitsluit. In die 'mannelijke' gintrend gaan wij ein-de-lijk verandering brengen, moeten de ontwikkelaars van de Mom-gin gedacht hebben. Geniaal? Of net een tikkel seksistisch?

In Edegem werd deze week een gin voorgesteld die speciaal voor vrouwen ontwikkeld werd. De Mom-gin is een fruitige, zoete gin die de vrouwelijke smaakpapillen optimaal zou stimuleren. De Spaanse gin wordt geproduceerd in Groot-Brittannië. Ons doet de gin vooral denken aan de pen die Bic voor vrouwen ontwierp. Ludiek voor een kind (denk: een 'Frozen'-drankje met speelgoedje voor de meisjes en eentje van 'Cars' voor de jongens in de supermarkt), maar lichtelijk overbodig voor de gemiddelde vrouw.

Jullie weten wat jullie te doen straat, vrouwen! Hop, neem er jullie fuchsia bic en geurend briefpapier bij en pen nippend van jullie Mom-gin jullie spannendste boodschappenlijstje neer. Schol!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.