Home Lifestyle Food Nieuwste foodtrend #CoffeeInACone verovert Instagram en wij zijn helemaal geïntrigeerd

Nieuwste foodtrend #CoffeeInACone verovert Instagram en wij zijn helemaal geïntrigeerd

Hoe blijft die koffie in godsnaam in dat hoorntje zitten?!

Instagram: @joburg.co.za
Koffie in een kopje is zó 2015. De nieuwste foodtrend op Instagram leert ons dat koffie nu geserveerd wordt in … een hoorntje, wat de hashtag #CoffeeInACone opleverde. Maar hoe blijft dat hoorntje in godsnaam heel eens de koffie er wordt in gegoten? Mind = blown. 
Na vier jaar te hebben rondgereisd als koffieconsulent in Brazilië, Los Angeles en Australië keerde Dayne Levinrad terug naar zijn thuissstad Johannesburg waar hij koffiebar The Grind Coffee Company opende. Kort daarna vond hij een revolutionaire manier uit om koffie te serveren, namelijk in een hoorntje. Niet zonder voorbedachten rade, geeft de Zuid-Afrikaan toe.
 


Koffie in een hoorntje als ultieme #foodporn

‘Het hoorntje was eigenlijk een trucje om ervoor te zorgen dat onze klanten een foto zouden maken van hun koffie, om ze vervolgens op Instagram te plaatsen’, vertelde hij aan CNN. ‘Wanneer mensen binnenkomen, nemen ze een selfie en delen ze die met de hashtag #CoffeeInACone.’
 

Naast koffie bevat het hoorntje ook chocolade en roomijs. Maar nu rest alleen nog de vraag: hoe is het mogelijk om uit het hoorntje te drinken zonder dat het uit elkaar valt of begint te lekken? 
 

‘Ik besefte al snel dat we niet gewoon koffie in een standaard hoorntje konden gieten’, aldus Levinrad. ‘We kochten een machine en begonnen te experimenteren met verschillende soorten bloem om onze eigen wafelhoorntjes te rollen.’
 

De Zuid-Afrikaanse barista garandeert dat de hoorntjes tien minuten lang heel blijven vooraleer ze breken, net genoeg om er een foto van te maken en de unieke creatie op te drinken/eten.
 


Patent op #CoffeeInACone

Levinrad nam een patent op zijn revolutionaire drankje, maar wanneer je op Instagram zoekt op foto’s met de hashtag #CoffeeInACone merk je al snel dat de trend intussen is overgewaaid naar Nieuw-Zeeland, Los Angeles en Berlijn. Imitation is the sincerest form of flattery, toch?
 

Nog meer leesvoer voor coffeeaddicts:
Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.