Home Lifestyle Food 6 x beter dan koffie: van deze powerfoods word je écht wakker

6 x beter dan koffie: van deze powerfoods word je écht wakker

Rise and shine, baby!

Koffie en andere powerfoods
© Drew Coffman via Unsplash
Op vermoeide dagen grijp je al snel naar koffie om je ogen open te houden. Nochtans is koffie niet de beste oppepper. Toegegeven, de koffie doet heel even zijn werk, maar na de caffeïneboost gaat het weer bergaf met je energieniveau. Deze 7 powerfoods zijn (bijna letterlijk dan) eye openers.

1. Havermout

Een klassieker, maar met havermout kickstart je je dag. Door de lage glycemische index – een maat voor de snelheid waarmee je lichaam koolhydraten absorbeert – is havermout een echt powerfood. Je lichaam verbrandt havermout heel traag en het goedje houdt je de hele ochtend op de been. In tegenstelling tot een kopje gesuikerde koffie…

2. Water

Ja, water. Als je gedehydrateerd bent, voel je je groggy en slap. Veel mensen staan ‘s ochtends licht gedehydrateerd op, dus een glaasje water in de vroege uurtjes kan wonderen doen. Heb je een energiedipje tijdens het werken, loop dan niet naar de snoepkast, maar ga een glaasje water halen. Works like a charm.

3. Chiazaad

Chiazaad is echt brainfood. De zaadjes zijn rijk aan omega 3-verzuren en maken je alerter. Maar daar stopt het niet bij: chiazaad kan tot 10 keer z’n eigen gewicht in water absorberen. Daardoor werken de zaadjes prima voor je spijsvertering.

4. Bladgroenten

Veel bladgroenten eten, is goed voor je energieniveau. Bladgroenten bevatten veel vitamine B en dat helpt het lichaam om voedsel in energie om te zetten.’s Ochtends een omeletje met spinazie of een groentesapje met groene bladgroenten kan dus wonderen doen. Of smul tijdens de lunch van een heerlijk groen soepje.

5. Pepermunt

Onderzoek heeft aangetoond dat de geur van pepermunt mensen alert maakt en een gevoel van vermoeidheid onderdrukt. Zet dus maar een grote kan pepermuntthee als je uit je bed komt.

6. Eieren

Elke dag eieren eten is misschien wat veel van het goede. Maar eieren zijn prima om je dag energiek te starten. Ze bevatten veel eiwitten en geven je langdurig energie.

Lees ook: